Hlavní obsah

Od dubna až do října parádní bazénové koupání na zahradě

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že to jde jen v horké Itálii či ve Španělsku? Kdepak! I v Česku.

Foto: Mountfield, .

Článek

Tento článek nebyl vytvořen redakcí. Autorem článku je společnost Mountfield. 

Na první pohled se může zdát, že je to jen móda: Určitě jste si všimli, že stále více lidí si na zahrady svých rodinných domů, chat či chalup pořizuje elegantní a atraktivní posuvná zastřešení bazénů. Pokud si ale promluvíte s kýmkoliv, kdo zastřešení bazénu již používá, zjistíte, že rozhodně nejde o módní vlnu nebo prestiž. Existuje totiž celá řada zásadních a zcela racionálních důvodů, proč lidé zastřešení stále častěji používají. A protože právě teď, na samém počátku jara, je ta nejlepší doba si zastřešení pořídit, tyto důvody Vám rádi objasníme.

„Celá naše rodina je nadšená, že se můžeme koupat prakticky polovinu roku, jezdí k nám proto rádi i příbuzní,“ říká paní Jana Svobodová, která vlastní rodinný dům s krásnou zahradou na Vysočině. „Zastřešení bazénu jsme si pořídili přesně před dvěma lety, a mohli jsme si tak každý rok užívat vody od poloviny dubna prakticky až do začátku října. Ani jsme loni a předloni nejeli k moři, užívali jsme si všichni domácí pohody s bazénem, grilem a tak. Mám jedenáctileté kluky- dvojčata a ti mi řekli, že mají pocit, že letní prázdniny jsou teď mnohem delší, z toho jsem měla velikou radost.“

To, že posuvné bazénové zastřešení umožňuje koupání i v jarních a podzimních měsících a že je možné se koupat i za nehezkého počasí, je prvním důvodem, proč se u lidí těší takové oblibě. „Dalšími velkými výhodami zastřešení jsou: nižší časové i finanční nároky na údržbu bazénové vody, protože do ní nepadají různé nečistoty, dále snížení tepelné ztráty ohřáté bazénové vody při nočním ochlazení a při chladnějších dnech a také ochrana menších dětí či domácích zvířat před pádem do vody,“ vysvětluje pan František Všetečka, bazénový odborník ze společnosti Mountfield.

Foto: Mountfield, .

Posunovat zastřešením hravě zvládnou i děti.

Nezanedbatelným důvodem, proč si lidé zastřešení pořizují, je i to, že přes jeho stěny slunce mnohem rychleji a efektivněji vyhřívá bazén, navíc tyto stěny chrání koupající se lidi před UV zářením.

Obecně lze říci, že zastřešený bazén bude mít vodu na jaře i na podzim v průměru přibližně o 3 až 5 stupňů Celsia teplejší než stejný, ale nezastřešený bazén. Navíc „náběh“ na přijatelnou teplotu vody na začátku sezóny bude u zastřešeného bazénu výrazně rychlejší, což umožní koupání o 4 až 8 týdnů dříve než u nezastřešeného bazénu. V létě pak bývají rozdíly teploty vody zastřešeného versus nezastřešeného bazénu ještě o něco vyšší...

Foto: Mountfield, .

Posuvné zastřešení si stále více lidí pořizuje zároveň se stavbou nového bazénu.

Posuvné zastřešení si stále více lidí pořizuje rovnou se stavbou nového bazénu. Zpravidla však není žádný problém jím vybavit i bazén starší.

Ten, kdo si před pořízením vlastního bazénu pozve na zahradu zkušeného bazénového specialistu a nechá si poradit, pořídí jakékoli zastřešení dodatečně, aniž by přitom musel čelit různým nemilým překvapením - např. nedostatku místa pro „zaparkování“ zastřešení za bazénem nebo překážkám u bazénu při odsouvání a podobně.

Je možné vybírat z mnoha různých typů, velikostí a tvarů zastřešení. „Obecně se dá říci, že jsou lidé, kteří volí nenápadné praktické nízké zastřešení, a pak lidé, kteří si přejí mít zastřešení vyšší, aby si pod něj mohli k bazénu dát třeba lehátko, stolek nebo aby pod ním mohli pohodlně chodit,“ pokračuje pan Všetečka.

Oficiálně sice léto začne až 21. června, ale pro někoho už může začít mnohem, mnohem dřív.

Reklama

Související články

Jaro je tady. Jste nachystáni?

Komerční článek - Jaro už se hlásí o slovo, trávník se pomalu zelená a probouzí se po zimním spánku. Aby vaše zahrada co nejdřív začala zářit všemi barvami,...

Výběr článků

Načítám