Hlavní obsah

Zahradní technika & spol.: začaly výprodeje!

Novinky, Dana Novotná

A je to tady, letos o něco dříve. Když zadáte ve vyhledávači heslo posezónní výprodej zahradní techniky, vyskočí na vás nabídky řady kamenných obchodů. A některé stojí opravdu za to!

Foto: Mountfield, .

Řady samochodných sekaček jsou nyní i více než o polovinu levnější.

Článek

Doslova za pár korun se dají najít vedle tradičních zahradních strojů také grily všeho druhu, bazény či venkovní nábytek.

Co „spadlo“ do výprodejů? Například:

  • rotační sekačky
  • bubnové sekačky
  • zahradní traktory
  • křovinořezy
  • zahradní nábytek
  • bazény
  • čerpadla i domácí vodárny

Pro představu jsme našli tři příklady za všechny. Tak třeba samochodná sekačka EP 414 TR-G, která byla po celé léto v katalogové nabídce za 9 350 Kč vyjde nyní jenom 3 950 Kč. Křovinořez Sparta 250 S je o 5 300 Kč levnější a dá se pořídit jen na 4 390 Kč. A zlevnil také populární zahradní nábytek. Například cena hliníkové sestavy stolu se 4 křesly spadla z bezmála 23 tisíc korun na necelých 9 tisíc.

Foto: Azuro, .

Ani bazény neušly výprodejovému šílenství. Dají se pořídit už od necelých pěti tisíc korun.

Na dně jsou i ceny podzimního zboží

Aby toho nebylo málo, někteří prodejci ve snaze trumfnout konkurenci už vyrukovali i s obrovskými předsezónními slevami. A nabízejí za zlomek ceny také podzimní sortiment. Například elektrické a benzinové řetězové pily, štípače dřeva, krbová kamna a dokonce i sněhové frézy. Že je na nákup stroje na úklid sněhu ještě brzy? Nenechte se mýlit. Zkušenosti z minulých let totiž říkají, že čím blíže bude k topné sezoně a závějím na chodnících, tím ceny právě tohoto zboží víc a víc porostou.

Foto: Oleo-Mac, .

Výběr řetězových pil je velký, a tak u zákazníků rozhoduje kvalita ve spojení s nejnižší cenou.

Ne všechny nabídky kamenných obchodů jsou samozřejmě stejně výhodné. Před tím, než se necháte oslnit nízkou výprodejovou cenou, se ujistěte, zda prodejce jako svou kompenzaci ke snížení ceny neodstřihnul služby, které k výrobku běžně patří. Týká se to například nadstandardní délky záruky, ochoty dovézt větší výrobky zadarmo až k vám domů, nebo nenápadně očesaných pozáručních služeb.

Na druhou stranu je potřeba uznat, že renomovaní prodejci se k těmto obehraným trikům nesnížili. V každém případě je tu mimořádná příležitost až neskutečně levného nákupu velkého sortimentu zboží, které si díky srpnovému načasování výprodejů můžeme ještě letos na svých zahradách do sytosti užít.

Reklama

Související články

Výstavní zahrada za pár minut

Krásné počasí sebou nepřináší jen odpočinek v pohodlném zahradním nábytku nebo grilování s přáteli, ale také drobné práce na zahradě. Právě teď je ideální čas...

Příběh zahradního nábytku

Každý kus zahradního nábytku vnáší do zahrady trochu své historie. Některé nábytkové prvky k nám připlouvají po moři, jiné se rodí na evropském kontinentu....

Grilování křížem krážem

Hamburgery, hotdogy, klobásy, k tomu pivo a cola – to je známý obrázek amerického grilování. K tomu dvorek, stačí malý, veranda nebo zahrada, šéfkuchař se...

Výběr článků

Načítám