Hlavní obsah

Zařizujeme domácí posilovnu

Právo, Gisela Růžičková

Tak jako je konec roku ve znamení rodinných setkání s dobrým jídlem a pitím, začátek roku máme mnohem více spojený s předsevzetími, hlavně sportovními.

Foto: TCHIBO (3x)

Fitness podložka s vrchní i spodní protiskluzovou stranou. Optimálně tlumí nárazy díky vysoce elastickému materiálu. Vyrobená z termoplastického plastu je fialovotyrkysová s květinovým potiskem. Včetně šňůrky na nošení za cca 900 Kč.

Článek

Pro ty, kteří neholdují fitness centrům ani cvičení v tělocvičnách, je řešením domácí posilovna. A nemusí být ani finančně náročná. Nepředstavujme si pod pojmem domácí posilovna jen jeden trenažér!

Foto: TCHIBO

Dva druhy latexových gum na posilování a na cvičení pro zlepšení koordinace a pohyblivosti. Jsou velmi odolné proti přetržení a vždy ve dvou tuhostech. Délka posilovacích gum 2 m, délka posilovacích O gum 55 cm. Cena sady: asi 250 Kč.

Foto: KETTLER

Balanční čočka procvičí nejen rovnováhu, ale také posílí i hluboké svaly, které jsou důležité pro správné držení těla. Pomůcka je doplněna o dvě praktická madla, díky kterým bude trénink komplexní (2990 Kč).

Foto: KETTLER

Novinkou je rotoped Cycle M, který se dokáže přizpůsobit potřebám celé rodiny. Má magnetický brzdný systém, komfortní sedlo s výškovým posuvem, nastavitelná ergonomická řídítka a dlaňové senzory pro snímání pulsu (5990 Kč).

Foto: INSPORTLINE

Vinylové činky pro posílení paží a rukou pro ženy v počtu 2 kusů 0,5-2 kg (od 80 do 220 Kč).

Ta opravdu plně funkční by měla být sestavena ze tří zón: V jedné části protáhneme tělo a připravíme se tak na další výkon. V zóně aerobní (kyslíkové) potrénujeme díky různým trenažérům svou kondici a kardiovaskulární systém.

V sekci posilovací dáme pak zabrat problémovým partiím. Na závěr každého cvičení zařadíme protažení.

Foto: KETTLER

AB Roller pomáhá vytvarovat břišní svaly, aniž by byla namáhána a přetěžována šíje. V rovině očí je navíc umístěn integrovaný počítač, který informuje o počtu opakování cviku a spotřebě energie (1290 Kč).

Foto: INSPORTLINE

Gymnastický a masážní míč 65 cm za 199 Kč a gymnastický míč Super Ball 55 cm za 209 Kč jsou vhodné pro rehabilitační cvičení.

Jedině tak nás druhý den nebude bolet celé tělo.

Základní vybavení domácí posilovny

Jak a čím by měla být finančně dostupná (do 10 000 Kč) domácí posilovna vybavena?

Foto: INSPORTLINE

Univerzální posilovač prsních svalů, stehen a paží Body Trimmer s pružinovým odporem, vhodný pro každodenní domácí posilování (99 Kč).

Foto: KETTLER

Švihadlo Jump nabízí aerobní aktivitu, která jen tak neomrzí. Švihadlo je vybaveno komfortními gumovými držadly pro pevné držení (290 Kč).

Foto: TCHIBO

Stupínek na cvičení je ideální na posilování nohou a hýždí. Má protiskluzovou vrchní i spodní stranu pro bezpečné používání. Vhodný pro osoby s hmotností až 150 kg. Rozměry (š/v/h) 80 x 10/15/20 x 30 cm. Cena v e-shopu asi 1000 Kč.

Neobejdeme se bez podložky na cvičení, bez rotopedu nebo švihadla, AB Rolleru na procvičení břišních svalů, posilovací obruče nebo pásů na posílení paží, gymnastického míče na hluboké svaly.

Foto: INSPORTLINE

Posilovací kruh HP3360 pro široké spektrum cvičení celého těla, z pružného materiálu, komfortní úchopy (259 Kč).

Reklama

Výběr článků

Načítám