Hlavní obsah

Už jste to někdy viděli? Takhle vypadá rozkládací dům v praxi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K neobvyklému, a pro někoho jistě i hodně riskantnímu kroku se rozhodl Australan Zackary South. Pořídil si totiž rozkládací dům, který mu dopravili v přepočtu za 462 tisíc korun z Číny. Na videu zachytil, jak rozložení stavby sbalené do velikosti přepravního kontejneru vypadalo.

BEZ KOMENTÁŘE: Australan si pořídil rozkládací dům sbalený do velikosti přepravního kontejneruVideo: AP

 
Článek

Osmadvacetiletý realitní agent si koupil zhruba půlhektarový pozemek a hledal nějaký typ domu, který by na něm mohl postavit. Cílem bylo mít co nejrychleji hotovo, aby mohl objekt brzy pronajímat a investice se mu co nejdříve začala vracet.

Při hledání na internetu padl jeho zájem na firmu z Číny. Ta nabízela k prodeji přenosné domy „sbalené” do velikosti přepravního kontejneru, které dodávala po celém světě. Cena byla únosná, 30 tisíc australských dolarů, což je v přepočtu zhruba 462 tisíc korun.

Australan si dům tedy objednal a čekal, až dorazí. Připravený měl pro něj srovnaný pozemek a pár tvárnic pro ztracené bednění na podložení. Jakmile kamion s domem dorazil, začal hned s pomocí rodiny a přátel s jeho usazením, vyrovnáním a rozložením.

Roztomilý minidomek si majitel na pozemku prostě rozbalí

Tipy a trendy

Nejprve vyklopil vzhůru do stran bočnice „kontejneru”, poté vyklopil i díly složené na jeho podlaze. Dalším vyklopením spodních dílů vznikly boční strany domu.

V dodaném modulu byla již zakomponovaná buňka sloužící jako koupelna s toaletou, sprchovým boxem s hlavovou sprchou zakomponovanou do stropu, umyvadlem a malou skříňkou nad ním. V centrální části pak výrobce připravil i skřínky kuchyňské linky a další doplňky. Ve stěnách i stropech byly pak již hotové elektrorozvody.

Jak uvádí agentura SWNS, Zackary pronajímá dům ve městě Gold Coast, v australském státě Queensland, a svým videem chtěl povzbudit i další lidi, aby zkusili o realitách určených k pronájmu uvažovat jinak.

Svůj model zařídil jako pohodlný domov, který je zájemcům k dispozici ke krátkodobému pobytu. Zároveň dále pracuje na zvelebování pozemku tak, aby celek působil přívětivým a útulným dojmem.

Anketa

Líbilo by se vám bydlení v takovém domě?
Ano, to by šlo. S pár úpravami...
75 %
Raději jen na krátko.
11,5 %
Ne. Celou dobu bych měl/a strach, že se mi složí na hlavu.
13,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 829 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám