Hlavní obsah

Útulný a vkusně zařízený byt k pronájmu? Mladá žena jeden takový našla

Bydlení v pronájmu vůbec nemusí znamenat to, že se žije v improvizovaných a skromných podmínkách. Námi navštívený byt je ukázkou útulného a dá se říct i luxusního pronájmu.

Foto: www.modernibyt.cz

Dveře se stodolovým pojezdem jsou patentem a vlastnoručním dílem majitele. Dělí prostor bytu na dvě části - obývák s ložnicí a kuchyň s předsíní a koupelnou.

Článek

Martina měla to štěstí, že se do bytu nastěhovala jako první nájemce, takže vše ještě vonělo novotou a po nikom předchozím nebylo potřeba nic likvidovat. Ve svých pětadvaceti letech už několika pronájmy prošla, ale tady se jí prý líbí nejvíc.

Foto: www.modernibyt.cz

Do přízemního bytu se vchází prostornou chodbou. Schodiště vede do druhého bytu v patře domu.

Foto: www.modernibyt.cz

Úložné prostory řeší skříň v chodbě a malá technická místnost vedle koupelny.

Ze dvou bytů si v domku vybrala ten přízemní s přímým vstupem na terasu. Ráda si posedí s kávou či sklenkou vína pod širým nebem, což jí menší terasa nabízí. Také už si ji zabydlela drobným zahradním nábytkem a příjemnou atmosféru jí dodala několika dekoracemi.

Lucerna a svíčky navozují intimní náladu v noci, voňavé bylinky a květiny v košících zase provoní den.

Foto: www.modernibyt.cz

Také s kuchyňským nábytkem si Ivan hravě poradil. Dřevo, z nějž jsou vyrobená dvířka, sice stále pracuje, tak se sem tam něco přihobluje a funguje to dál.

Martina si také pochvaluje vyhraněný styl, v němž je byt zařízený. Je totiž velmi blízký jejímu vkusu a jednou by si prý ráda dopřála také takové bydlení.

Zatím si užívá útulnou atmosféru dřeva a cihel a čerpá tady inspiraci pro svůj budoucí interiér.

Foto: www.modernibyt.cz

Zeď je nově postavená z pečlivě vybíraných cihel. Kostra sedačky je z palet a z ohoblovaných fošen, polstrování tvoří matrace, polštář a přehoz na postel z Ikea.

Dispozice spojeného pokoje s ložnicí, oddělenou kuchyní a koupelnou se sprchovým koutem i počet metrů jí naprosto vyhovuje. Bydlí tady sama s „minipsem“ Belou, většinu času tráví v práci nebo sportem či s kamarády venku, takže ke spokojenému životu v pěkném pronájmu víc nepotřebuje.

Foto: www.modernibyt.cz

Strop odkrývá původní zachovalé trámoví, které bylo nutné zbavit červotoče, očistit a důkladně ošetřit nátěrem.

Schopný a zručný majitel

Ivan si dům pořídil s vidinou toho, že v něm vybuduje penzion. Nakonec ale zvolil pro něj pohodlnější variantu s dvěma byty, které bude pronajímat dlouhodobějším nájemníkům.

Než k tomu ale došlo, bylo nutné dvoupodlažní rodinný domek totálně zrekonstruovat.

Foto: www.modernibyt.cz

Koupelna je vybavená umyvadlovou skříňkou, toaletou a sprchovým koutem. Nábytek pochází opět z majitelovy dílny.

A protože je to muž velmi šikovný, který si nejraději udělá všechno sám, aby mu nikdo nic nezkazil, pustil se do toho s vervou a s pomocnou rukou svého otce, s nímž podniká v oboru.

Pro své bydlení už si „nanečisto“ důkladně zrekonstruoval vedlejší dům, takže teď už to šlo o něco veseleji. Společně s otcem zvládli náročné stavební úpravy ale i výrobu nábytku. Ivan nic nevyhodí a dokáže zužitkovat každý trámek, cihlu, bednu či paletu.

Foto: www.modernibyt.cz

Starým zapomenutým věcem dokáže vdechnout nový život a leckdy je zrestauruje pro zcela nečekané použití. Ze staré tovární sušičky vznikla skříň do předsíně, bývalé chodníkové dláždění zdobí kuchyňskou pracovní desku, noční stolek se ocitl jako skříňka v kuchyni a vojenská bedna supluje televizní stolek, z palet je sedačka a z odřezků dřeva digestoř.

Teď se Ivan chystá na revitalizaci zahrady, na níž prý možná vznikne další malé bydlení. Držme palce!

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Lucie Martínková, www.modernibyt.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám