Hlavní obsah

Tatínek vybudoval svým čtyřem dětem dřevěný domek na hraní přímo v pokoji

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jared z amerického státu Washington je strojním inženýrem a kromě toho také otcem čtyř dětí. Když už dlouho naléhaly, že by chtěly domek na stromě, nebo alespoň stojící na zahradě na zemi, rozhodl se pro ně vytvořit něco přímo uvnitř jejich domu. V jedné z místností v přízemí vlastnoručně vyrobil domek, který si v ničem nezadá s těmi na stromech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Američan vybudoval pro své potomky dětský pokoj snůVideo: Caters News/The Evening Woodworker , AP

 
Článek

Zručnému Jaredovi z městečka Maple Valey práce trvala osm měsíců. Dětem se ovšem vyplatilo si počkat. Jejich domek má dvě části, které propojuje visutý most s ručně splétaným provazovým zábradlím. Má také dvě podlaží, v přízemí jsou opět ručně vyrobená dvířka, několik okének a ve stropě je instalované osvětlení.

Na horní úroveň vede hned několik cest. Jednak po dřevěných schůdcích, jednak po provazové síti a jednak - tajným propadlem uvnitř domku.

Horní část je otevřená, zábranu proti pádu dětí dolů tvoří ručně vyrobené zábradlí z kůry zbavených větví a již zmiňované ručně pletené sítě. Jared nezapomněl ani na střechu z rákosové rohože připevněnou pod stropem místnosti, vše pak doplnil nejrůznějšími kusy zelených prvků imitujícími zeleň stromů.

Foto: Profimedia.cz

Interiér domečku je osvětlen.

Foto: Profimedia.cz

Domečku nechybí zeleň, ani přírodní střecha zakrývající strop místnosti.

Skvělým nápadem je detail, který každé dítě velmi ocení, a tím je kladka s dřevěným vědrem na vytahování nejrůznějšího materiálu nebo občerstvení do horního patra domku.

Celek vyhlíží jako příbytek malých Robinsonů a na internetu díky němu zručný Američan získává oprávněné ovace.

Foto: Profimedia.cz

Materiál se do horního patra dopravuje pomocí vědra připevněného na kladce.

Foto: Profimedia.cz

Detail pantů dvířek

Jak upřesňují redaktoři webu britského deníku Metro, náklady na stavbu nebyly nijak velké. Jared ke stavbě domku použil dřevo, které získal od svého souseda, kterému zbylo. Pak už potřeboval pouze lana, provazy a bednu se základním nářadím.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Anketa

Je podle vás lepší domeček pro děti uvnitř domu, nebo venku?
Uvnitř
7,9 %
Venku
92,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5542 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám