Hlavní obsah

Rostliny do koupelny patří. Skvěle doladí přírodní styl

Novinky, Kristýna Křížová

Interiér zařízený v přírodním stylu je v posledních letech stále více v kurzu, a tak není divu, že se tento trend promítá i do podoby koupelen a toalet. Ideálním tipem, jak celý prostor sladit a veškeré místnosti žánrově propojit, je použití rostlin v koupelnách. A je jedno, zda budou živé či umělé.

Foto: Garden Trading

I prostředí koupelny se může zazelenat. Je jedno, zda užijete živé či umělé rostliny, efekt bude podobný.

Článek

Rostliny do koupelen patří a dodají jim na svěžesti a eleganci. Díky nim proměníte i obyčejnou koupelnu v místnost jako stvořenou pro relaxaci a odpočinek.

Vyplatí se je ale kombinovat s neutrálními a zemitými barevnými tóny. Pokud se vyhnete křiklavým obkladům a dlažbě, rostliny v prostoru více vyniknou a stanou se dominantním prvkem.

Foto: Garden Trading

Držte se zemitých tónů, které budou s přírodními prvky dobře korespondovat.

V koupelnách nemusíte uplatňovat jen klasické rostliny v květináčích, ale můžete volit i řezané ve vázách. Pokud zvolíte vázy či květináče rovnou s rostlinným motivem, podtrhnete tak přírodní styl interiéru.

Foto: Atelier Natalia Willmott, Sweetpea a Willow

I vázy a květináče volte s rostlinným motivem. Přírodní dojem z koupelny tak jen umocníte.

Ideální je v koupelně kombinovat rostlinné prvky s přírodními materiály. Prim hraje dřevo, kámen, ale i proutí či bambus. Ti, kdo chtějí dodat koupelnám exotického ducha, mohou sáhnout po textilních kouscích s motivem leopardí, zebří nebo tygří srsti.

Foto: The Way We Live London

Prim budou hrát i sušené rostliny. Trendem jsou různé trávy nebo makovice.

Ti, kdo mají stísněnou koupelnu, nemusí zoufat. Řešením jsou závěsné rostliny, které můžete buď spustit ze stropu, nebo je zavěsit na žebříky ve stylových proutěných košících. Využít můžete i speciální druhy rostlin zavěšené doslova na niti.

Foto: Bohemia Design Limited, Sweetpea a Willow

V koupelnách často bývá málo místa na květináče. Nebojte se proto využít závěsné kousky.

Přírodní styl v koupelnách je v poslední době velkým hitem. Jeho velkou předností je, že jen tak nevyjde z módy a dobře koresponduje i se skandinávským nebo Provence stylem, které jsou v Česku rovněž velmi oblíbené.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám