Hlavní obsah

Připomeňte si chvíle strávené u moře díky vzoru mušlí v interiéru

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trávení dlouhého času doma může být pro mnoho lidí frustrující. Není proto od věci připomenout si hezké zážitky a nechat se jimi potěšit i v interiéru. Jedním z dobrých tipů může být uplatnění motivu mušlí, který oživí vzpomínky na chvíle strávené v zahraničí, na pláži a u moře.

Foto: Perkins a Morley, Sweetpea a Willow, Charlton Island

Léto se blíží. Motivy mušlí vnesou do interiéru prázdninovou atmosféru.

Článek

Mušle nejlépe zapadnou do interiérů zařízených v přírodním stylu. Ty jsou v posledních letech hodně v kurzu. Prim v nich hrají přírodní materiály typu rákos, dřevo, proutí, kámen a zemité barvy.

Foto: Sweetpea a Willow, Audenza

Motivy mušlí dobře korespondují se žlutými tóny, které připomenou barvu písečných pláží.

Vzory mušlí se hodí hlavně do prostor, které jsou určené k odpočinku a mají navodit pocit klidu a volnosti. Jde o ideální motiv do koupelen, ložnic, relaxačních a meditačních salonů.

Foto: Mindthegap, Cream Cornwall

Tapety s motivy korálů a mušlí jsou vhodným zpestřením místností určených k relaxaci.

Tento motiv se také skvěle hodí ke stolování ve středomořském stylu, kterému vévodí modrá a bílá barva (případně můžete uplatnit i prvky v jemných a světlých barvách a použít i perleť).

Foto: Heavenly Homes and Gardens, Audenza

Stolování podpořené motivy mušlí je ideální příležitostí pro servírování mořských plodů.

Tvar mušlí je u designérů hodně oblíbený. V poslední době vzniká například mnoho křesel, která jsou tímto organickým a ladným tvarem inspirována. Uplatnění nacházejí hlavně v dámských a dívčích pokojích.

Foto: Red Candy, The Grey Works

Motiv mušlí se hodí i do koupelen.

Pokud si zařizujete interiér v přírodním stylu, můžete kromě motivu mušlí užít třeba i kousky inspirované krásami uklidňujícího lesa nebo jihoamerických nížin zvaných pampy.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám