Hlavní obsah

Rodina bydlí na souši, a přesto v říčním člunu

Novinky, Jana Nesvadbová

Ne vždy si může užívat naprostého soukromí rodina Quistových z americké Minnesoty. Čas od času se jim objeví na příjezdové cestě k domu někdo cizí, aby si jejich domov mohl lépe prohlédnout. Obvykle se tito nečekaní návštěvníci setkají s vlídným pochopením. Koneckonců, jak často na souši narazíte na loď, která je přestavěná na dům?

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Studentka z Minnesoty žije v rodinném domě z říčního člunuVideo: Caters News/Kallie Quist, AP

 
Článek

Video ze svého neobyčejného domova ve městě Stillwater na východním předměstí Minneapolisu zveřejnila nedávno studentka Kallie Quistová. Svým fanouškům tak nabídla prohlídku, o niž často žádají zvědaví kolemjdoucí, které zaujme jejich dům při pohledu z ulice.

Zároveň přidala i vysvětlení, proč jejich rodina tak výstředním způsobem žije. Původní důvody nebyly totiž podloženy touhou po tom, být něčím výjimečný.

Stavbu v roce 1997 kupovali Tom a Kris Quistovi v době, kdy již očekávali příchod potomka. Jejich rozpočet vyhrazený pro nové bydlení byl tedy hodně napjatý. „Byl to ten nejlevnější dům v okolí a také jediný, který si moji rodiče mohli v té době dovolit,” vysvětlila v současnosti dvaadvacetiletá Kallie redaktorům zpravodajského webu Caters News.

Loď se plavila po řece Mississippi ještě před druhou světovou válkou. Po ní byla ze služby vyřazena a v 60. letech minulého století se jí ujal pár nadšenců, kteří ji vytáhli na souš, vyspravili, renovovali, co bylo možné, přestavěli, co by bylo při běžném obývání komplikující, a proměnili ji tak v suchozemské obydlí.

Filmový Frodo Pytlík prodává svůj dům, který je ozdobený jako dort

Jak bydlí VIP

Život v bývalé lodi není ovšem žádná pohádka, jak by se mohlo romanticky založeným divákům zdát. Rodina si musela zvyknout na poněkud stísněné prostory.

„Pokoj mých rodičů je na kapitánském můstku. Abyste se tam dostali, musíte po velkém žebříku skrz propadlo. Dům je jaksi malý a také zvláštně uspořádaný - chodba tu je užší než metr a rovněž tak stropy jsou nízké -, takže není dokonalý. Ale je natolik výjimečný, že bych se ho za nic na světě nevzdala,” je přesvědčená Kallie a dodává, že její rodiče jsou stejného názoru. Také oni zůstanou ve svém lodním domě, který byl původně pouze východiskem z nouze, už nadobro.

Anketa

Patříte k nadšencům do lodí?
Ano, je to moje hobby.
12,4 %
Mám je rád/a.
45,2 %
Nijak zvlášť mě neoslovují.
28,7 %
Ne, lodě jako téma mě zcela míjejí.
13,7 %
Celkem hlasovalo 1457 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám