Hlavní obsah

Řasy a chaluhy jako inspirace pro současný interiérový design

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přírodní tvary a motivy, které byly v kurzu hlavně v secesi, se dnes opět vrací. Působivé jsou prvky inpirované řasami a chaluhami, které v kombinaci s minimalistickým zařízením bytu vytvoří nevšední interiér. Křesla, polštáře, závěsy, mísy, koberce a lampy jako z vodního světa navodí dojem, že jste se ocitli v pohádkové říši.

Článek

Stěny v podobě řas jsou nevšedními vnitřními stavebními a dekorativní elementy. Plastové díly, které připomínají rostliny, se mohou různě spojovat a propojovat a vytvářet tak kreativní obrazce podle vaší fantazie. Můžete si vybrat a vytvořit z nich lehký závěs i hustou stěnu. Záleží na kreativitě a prostorových možnostech. Stěnu inspirovanou řasami navrhli designéři Ronan a Erwan Bouroullecovi.

Efektně také působí samolepy s motivem mořských řas. Jejich výhodou je, že když vás omrzí, lehce je sejmete a nemusíte znovu malovat nebo očišťovat podklad. Hodí se na všechny hladké povrchy.

Samolepy s motivem chaluh můžete tvořivě spojovat

Některé samolepy koupíte jako kolekci drobných vzorů, které si můžete poskládat dohromady podle fantazie a prostorových možností. Pokud je budete aplikovat na zaoblené povrchy, vezměte si na pomoc fén nebo žehličku zapnutou na nízký výkon. Fólie díky teplému vzduchu lépe přilne a přizpůsobí se tvaru povrchu.

S neotřelým interiérovým kouskem přišla i designérka Anna Kozová. Za návrh získala nominaci na Czech Grand Design. Jde o mísu z propletených drátků, která interiér inspirovaný řasami a chaluhami zajímavě ozvláštní.

Pro doladění interiéru není od věci pořídit si koberec s vysokým vlasem v zelené barvě, který zútulní interiér. Opravdoví milovníci přírodních motivů mohou interiér doplnit i o nevšední osvětlení, které vypadá jako porostlé mořskými řasami.

Zajímavá je i lavička, která vypadá jako velká táhlá řasová záclona. Ozvláštní zahradu a dodá jí na zajímavosti.

Jako dekorativní prvky volte polštáře z hebkého materiálu s vysokým vlasem v zelené barvě. Působivě budou vypadat také dveřní závěsy imitující mořské řasy.

Přírodní barvy řas a chaluh jsou dobrou volbou, pokud se chcete ubránit kýčovitosti. Pohádková inspirace vodním světem v interiéru je jednou z možností, jak sladit jednoduchý interiér a dodat mu náboj a nápad.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám