Hlavní obsah

Proč je dobré lenošení v modré

Právo, Karolina Černá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Modrá barva svým chladným tónem podporuje zklidnění rozjitřených nervů, zlepšuje koncentraci. Její odstín připomínající stmívající se oblohu či hluboký oceán je nyní navíc trendy!

Foto: Westwingnow

Noblesnost, soustředění, klid a nadhled spojované s modrou barvou jsou v módě. Kombinace s bílou a se stříbrně šedou je elegantní, v duchovním významu podporující čistou mysl.

Článek

Klasická modrá byla odborníky z amerického Pantone Color Institutu vyhlášena Barvou roku 2020. Znamená to, že bude vévodit aktuálním nábytkovým kouskům i bytovému textilu a doplňkům.

Trendy barvu letošního roku kombinujte nejlépe se zlatou a žlutou

Tipy a trendy

Více než dvacet let ovlivňuje barva roku Pantone vývoj produktů a rozhodnutí o nákupu v různých průmyslových odvětvích včetně módy a bytového designu.

Foto: Velux

Noční hvězdná obloha nad postýlkou působí na malou hrdinku z Hvězdných válek ztišujícím dojmem.

Foto: Decodoma

Sametově hebký polštářek s designovým potiskem kovově lesklého brouka na vrchní straně. Potah na zip je pratelný. Rozměry 40 x 40 cm za 229 Kč.

Foto: Westwingnow

Hravou eleganci dodají našemu stolování bílé talíře s asymetrickými, tmavě modrými vzory.

Proces výběru je složitý a ovlivňuje ho mnoho elementů jako filmová produkce, nové umělecké směry, oblíbené turistické destinace, technologie a další.

Oblékněte se do modré, barvy roku 2020

Styl
Foto: Decodoma

Modrá barva je dobrou volbou pro ložnici, ať již na povlečení, nebo v drobných doplňcích. Měla by být však jemnější a nenavozovat smutek.

Foto: Westwingnow

Na koho působí tmavě modrá melancholicky, může ji oživit odstíny růžové, světlejší červenou, jemnou žlutou, zlatou, přírodní zlatohnědou či pastelovou zelenou.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám