Hlavní obsah

Nejdražší dům světa je unikát ze zlata, meteoritů a dinosauřích kostí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovo luxusní zdaleka nestačí pro označení domu, který byl po pěti a půl letech dokončen ve Švýcarsku poblíž italských hranic. Na výstavbu rezidence za neuvěřitelných 8,6 miliard eur (206,5 miliard korun) architekti použili zlato, platinu a meteority, ale i dinosauří kosti.

Foto: Profimedia.cz

Ačkoliv se to nezdá, toto je nejdražší dům světa.

Článek

Dům, jehož přesná adresa je tajná, je výsledkem spolupráce designéra Stuarta Hughese, který se specializuje na super luxusní a extravagantní věci, od jachet za miliardy dolarů po tablety za milióny, a Kevina Hubera, jehož firma exklusivHAUS, sídlící ve městě Zug ve Švýcarsku, staví luxusní bydlení. Píše to server Trendhunter.com.

Foto: Profimedia.cz

V interiéru bylo použito 200 tun zlata a platiny.

Exkluzivní spojení vytvořilo naprostý unikát: v domě je v podobě nejrůznějších doplňků a vybavení použito neuvěřitelných 200 tun ryzího zlata a platiny. Co je ale ještě výjimečnější, je použití meteorických kamenů s úlomky pravých dinosauřích kostí, starých 65 miliónů let. Kosti, které patřily obávanému predátorovi Tyranousauru Rexovi a Raptorovi, byste našli v každé jednotlivé dlaždici na celé podlaze.

Foto: Profimedia.cz

Podlahu tvoří meteorické kameny s úlomky dinosauřích kostí.

Klasický popis parametrů pak prozradí, že se dům rozkládá na ploše 2442 metrů čtverečných, z čehož 725 metrů čtverečných tvoří obytná plocha. Stavba má osm pokojů, speciální kamenný vinný sklep či garáž pro čtyři vozy. K domu patří terasa o rozloze téměř 400 metrů čtverečných.

Reklama

Související témata:

Související články

Originální dům zraje jako dobrý koňak

Originální, moderně řešený zděný dům vyrostl na místě přízemního domku zcela nevyhovujícího pro současné bydlení, v bývalé dělnické kolonii v jedné okrajové...

Výběr článků

Načítám