Hlavní obsah

Nejdražší vilu Británie koupil tajemný Rus za čtyři miliardy

Právo, nka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský trh s nemovitostmi má další rekord - nejdražší vilou v zemi se stalo sídlo Park Place ve východoanglickém hrabství Berkshire. Za 140 miliónů liber (3,9 mld. Kč) ji získal neznámý kupec z Ruska, napsal britský deník The Daily Mail.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Článek

Dům, v němž svého času žil nejstarší syn britského krále Jiřího II. Frederik, do roku 1998 sloužil jako internátní škola. V roce 2007 ho za 42 miliónů liber koupil developer Mike Spink, který sídlo z 18. století nechal nákladně zrekonstruovat.

Na pozemku o rozloze 80 hektarů tak dnes funguje heliport, jsou tu dvě golfová hřiště a nejmodernější zabezpečovací technika. Vila s obytnou plochou 3000 čtverečních metrů nabízí deset ložnic s vlastními koupelnami, domácí kino a lázně.

Nový vlastník - nejmenovaný ruský oligarcha - si podle zdrojů deníku už v minulosti nemovitosti v Británii pořizoval. Podle zasvěcených zdrojů ale kupcem není majitel fotbalového klubu Chelsea Roman Abramovič.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám