Hlavní obsah

Dům legendární herečky Katharine Hepburnové je na prodej za 480 miliónů

Novinky, Bohumila Kunertová

Patříte-li mezi milovníky či sběratele artefaktů z filmové historie, pak možná pro vás bude tím pravým lákadlem dům slavné herečky Katharine Hepburnové, který byl dán k prodeji. Rozhodně se ale nejedná o levnou záležitost, nemovitost by vás stála téměř půl miliardy korun.

Foto: Profimedia.cz

V tomto domě žila slavná herečka až do své smrti v roce 2003.

Článek

Pozemky, na kterých se úchvatný dům v koloniálním stylu ve městě Old Saybrook ve státě Connecticut nachází, byly majetkem rodiny Hepburnových od roku 1913, uvedl server Daily Mail. Katharine Hepburnová (96) v domě žila až do své smrti roku 2003. V roce 2004 nádhernou rezidenci koupili manželé Sciameovi za 6 miliónů dolarů (cca 102 miliónů korun).

Foto: Profimedia.cz

Katharine Hepburnová

Podle listu Wall Street Journal koupili dům o rozloze téměř 800 metrů čtverečních s úmyslem ho zrekonstruovat a po nějaké době opět prodat. Podle realitní kanceláře je možné koupit sídlo buď jako celek, nebo některou z jeho tří specifických částí.

Foto: Profimedia.cz

Jednou z dominant domu je hala s úchvatným schodištěm.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Po hereččině smrti byl dům novými majiteli zcela zrekonstruován.

Největší část je na prodej za 18 miliónů dolarů (306 miliónů korun) a zahrnuje dům a také soukromé přístaviště v zátoce Long Island Sound. Dům má celkem šest ložnic a osm koupelen. Oblíbenou nezbytností jsou v domě i krby, kterých je zde celkem sedm. Dominantou sídla je také velké schodiště.

Foto: Profimedia.cz

V každém pokoji nesměl chybět oblíbený krb.

Foto: Profimedia.cz

I v kuchyni je dominantní barvou bílá, ostatně jako v celém domě.

Foto: Profimedia.cz

Jednoduché a přesto luxusní, i v koupelně je vše promyšleno do nejmenšího detailu.

Realitní kancelář také láká případné zájemce na nádherné výhledy na zátoku, specifickou příjezdovou cestu, která je pokryta vzácným štěrkem, a také na soukromé pláže.

Foto: Profimedia.cz

Ložnice nabízí romantické výhledy na okolní zátoku.

Foto: Profimedia.cz

Soukromé molo s výhledem na zátoku

Legenda filmového světa 

Katharine Hepburnová za svůj život získala čtyři Oskary za titul Nejlepší herečka. V roce 1933 to bylo za roli ve filmu Morning Glory, Guess Who's Coming To Dinner (Hádej, kdo přijde na večeři) v roce 1967, The Lion in Winter (Lev v zimě) v roce 1968 a za výkon ve snímku On Golden Pond (Na Zlatém jezeře) z roku 1981.

Foto: Profimedia.cz

Katharine Hepburnová a John Wayne ve filmu z roku 1975 Šerif Cogburn (Rooster Cogburn)

Hepburnová měla dlouhodobý vztah se svým filmovým kolegou Spencerem Tracym, nikdy se ale nevzali.

Jejich pár se na plátně i v životě stal legendárním díky dokonalé směsi sladkosti a smyslnosti, humoru a vášně. Možná i díky tomu se umístili v pětici nejromantičtějších filmových dvojic všech dob. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám