Hlavní obsah

Nábytkový veletrh představuje čističe grilů, skryté zárubně i trendy podlahoviny

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzimní veletrh společnosti ABF For Interior, který se koná do neděle v pražských Letňanech, představuje trendy v oblasti klasického nábytkového vybavení. Designérské výstřelky nečekejte. K vidění jsou praktické novinky, jakými jsou robotické čističe grilů nebo jednoduché policové systémy pro vytvoření trendy zelené stěny.

Foto: Novinky

Vítanými novinkami na veletrhu jsou robotický čistič grilu Grillbot a dveře se skrytými zárubněmi od Xinnix.

Článek

Velký podzimní veletrh nábytku, interiérů a bytových doplňků ve čtyřech výstavních halách představuje produkty od téměř tří set tuzemských a zahraničních firem, mimo jiné z Velké Británie, Itálie, Rakouska nebo Německa.

Tuto sezónu jsou v kurzu především měděné, bronzové a mosazné dekorace. [celá zpráva]

Zajímavým kouskem z veletrhu, který zpestří interiér, jsou také samolepicí hodiny. Mají velký formát 50x50 cm a mohou se stát součástí výmalby. Stěna tak není opticky narušena.

Hodiny tvoří číslice, které jsou vlastně samolepy, a hodinový strojek ve středu objektu, který je také přilepen samolepicí folií.

Foto: StarDeco, Novinky.cz

Minimalistickému interiéru budou slušet samolepicí hodiny v trendy měděné barvě.

Oblibě se těší i zelené stěny, které ale mají často vysokou pořizovací cenu a jsou celkem náročné na údržbu. Skvělou variantou jsou ale stěny vytvořené díky opěrné a nosné desce, ve které jsou závěsné kontejnery a v nich speciálně pěstované rostliny. Každá má svůj vlastní prostor a tedy i kořenový systém.

Výhodou kontejnerů je, že do nich rostliny umístíte vždy samostatně. Ve chvíli, kdy se nějaké rostlině nedaří, můžete ji jednoduše vyměnit za jinou.

Foto: Novinky

Nenáročná zelená stěna od Flower company.

K vidění je také řada konferenčních stolků se subtilně působícím kovovým podnožím, které je aktuálně v kurzu stejně jako osvětlení s drátěnou konstrukcí. [celá zpráva]

Zaujme i nabídka materiálů imitujících beton, které perfektně ladí s trendy brutalistním stylem dnešních interiérů.

Na veletrhu je k vidění i celá paleta vinylových podlah v trendy šedavých tónech, které s brutalistním trendem dobře korespondují.

Foto: Novinky

Výrazné židle inspirované lidovým tvarem z Kare a kovové stolky od Ego.

Pokud jde o textilie, je patrné, že výrazné barvy letos neletí. Designéři sahají spíše po uměřenějších zemitých tónech a sázejí na klasické textilní vzory.

Foto: Novinky

Ve světě textilií a potahových látek jsou trendy geometrické vzory jako je kohoutí stopa, harlekýn nebo chevron. Zajímavý výběr na veletrhu má L'Interno. Dobře vypadají i motivy inspirované severským designem od StarDeca.

Tradičně hojně zastoupeným typem nábytku jsou kusy z masivu. Ty jsou v Česku dlouhodobě hodně oblíbené pro svou kvalitu. V souladu s aktuálními trendy veletrh nabízí hlavně prvky s přiznanou strukturou dřeva.

Foto: Novinky

Oblibě se stále těší stoličky ze špalků dřeva, stolky s desmani s výraznou originální kresbou letokruhů i dřevěné podnosy.

Veletrh probíhá do neděle 2. října 2016 v prostorách PVA Expo Praha v pražských Letňanech. Akce je přístupná od 10.00 do 18.00, v neděli se potom návštěvní doba zkracuje do 17.00. Základní cena vstupného je 150 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám