Hlavní obsah

Na podzim přijde vhod inspirace barvami spadaného listí i hřejivé materiály

Podzim může být smutnějším obdobím přicházejícím po krásném teplém létě, nebo obdobím, kdy i v interiéru objevíme krásu barev a obklopíme se na dotek teplými materiály, které i v chladnějším počasí zahřejí. Máme pro vás tipy, jak na to.

Foto: Tom Tailor, Annabel James

Podzimní barvy perfektně ladí k interiéru v přírodním stylu.

Článek

Pokud na podzim nemáte rádi lezavou zimu, chlad a plískanice, pak se zaměřte na to, aby vás interiérové doplňky co nejvíce zahřály. Vyplatí se proto volit hebké a teplé textilie.

Prim bude hrát trendy samet, vlna nebo manšestr. Nebojte se ani materiálu buklé, který je ideální právě pro chladné období.

Foto: Koket, Tartan Blanket, Sweetpea a Willow

Vyplatí se volit teplejší textilie s výraznější strukturou.

Abyste do interiéru pomyslně vnesli trochu slunce a záře, vybírejte kousky s metalickými odlesky. Prim budou hrát trendy příbory ve zlaté, měděné nebo rose gold barvě. Právě teplé metalické barvy se s tóny podzimu skvěle snoubí a díky nim bude prostor působit mnohem hřejivěji.

Foto: Lights4fun

Při podzimním aranžmá nezapomeňte na motivy listí a dýní.

Pokud jde o barvy, držte se tónů spadaného listí a rozhodně nezapomínejte na barvy s příměsí žlutých tónů. Prim bude hrát okrová, bronzová i světle hnědá či barva rzi. Právě takové barvy vnesou do interiéru optimistického ducha a na pohled prostor zahřejí.

Foto: Delife

Velkým trendem je samet, který s podzimními barvami skvěle ladí.

Volte také kousky s motivy podzimní přírody. Může jít i o prvky, které přírodu připomínají jen vzdáleně, ať už svou barvou, nebo tvary. Mohou to být i dekorativní doplňky nalezené v přírodě, tedy uschlé podzimní listí, kaštany, sláma a trávy. Trendem jsou také dekorativní trávy z jihoamerických úrodných nížin.

Foto: Annabel James, Rocket Jack

Podzimní barvy a motivy dodají interiéru na stylovosti.

Interiér by měl v chladnějším období více lákat k pobytu v něm. Vyplatí se jej proto vybavit pohodlnými křesly, třeba ušáky, které se vracejí do módy. Nejen ty je pak zajímavé volit například s kostkovanými vzory, které k podzimnímu období rovněž neodmyslitelně patří.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám