Hlavní obsah

Majitel obytné dodávky si vše potřebné vozí s sebou, včetně záhonků

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozpad dlouhodobého vztahu inspiroval sedmačtyřicetiletého Gabriela k zásadní změně v životě. Veškerý svůj majetek prodal a svou dodávku vlastníma rukama proměnil v obytný vůz. Nyní cestuje po Spojených státech z místa na místo a vede nezávislý život. Společnost za volantem mu dělají záhonky bylinek a zeleniny. Doslova.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Život na cestě, ovšem s vlastními truhlíky bylinek a zeleninyVideo: Caters News, AP

 
Článek

Původem Uruguayec a profesionální cyklista se rozhodl ke změně v roce 2016. Prodal vše, co měl, ponechal si jen svou dodávku Chevrolet. Tu začal pozvolna proměňovat v obytný vůz. Nikoli ovšem nově dokupovanými komponenty, ale tím, co našel nejčastěji na skládkách. Vše si upravil a zařídil sám.

V nákladním prostoru jeho vozu zabírá jednu stěnu linka s dřezem a sporákem, jejíž pracovní plochu zdobí mapa Spojených států. Za ní následuje prakticky zařízený sprchový kout a úložný prostor sloužící jako šatní skříň.

Protilehlou část vozu zabírá přes den gauč, nad ním je sklopná postel.

Nečekaným prvkem vybavení Gabrielova vozu je palubní deska na místě spolujezdce v kabině řidiče. Tam má umístěné podlouhlé truhlíky plné vesele rašících a rostoucích druhů zeleniny a bylinek.

„Tím, že mám ve voze tekoucí vodu a solární zdroj elektřiny, byl přechod k životu v dodávce hladký. Zjistil jsem, že toho ke svému životu moc nepotřebuji. Plně si teď užívám nezávislého života,” řekl v reportáži agentury AP.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Proměna dodávky trvala tři měsíce a vyšla zhruba na 3000 dolarů, tedy něco kolem 62 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám