Hlavní obsah

Luxusní místo k odpočinku našli manželé uprostřed přírody

Rušný život velkoměsta je někdy ideální vyměnit za klid a uvolnění uprostřed krásné přírody. Zvláště když je život hektický, plný obchodních schůzek a náročných jednání a není chvilky, aby vám nezvonil telefon s žádostí o to či ono. Proto se i manželé rozhodli vybudovat si místo v Krušných horách, kde by mohli trávit chvilky odpočinku a zábavy se svými přáteli.

Foto: www.modernibyt.cz

Doutníkový klub s pohodlnými křesly značky MM interiér je bezpochyby nejpříjemnějším místem pro majitele bytu. Jako vášnivý kuřák doutníků zde tráví příjemné chvíle volna.

Článek

Pan Michal má kromě dalších obchodních aktivit dva důležité koně na poli podnikatelském. Je majitelem architektonické a designové firmy a trendy restaurace, která je místem, kde se můžete rychle naobědvat, večer se správně odvázat v nočním klubu, a pokud jste milovníky koňaku, užít si členství v unikátním a úzce privátním koňakovém klubu. Zdánlivě odlišné aktivity mají jedno společné. Lásku a cit pro skvělý design.

Foto: www.modernibyt.cz

Kuchyň ze světlého jasanu poskytuje dostatek úložných prostor. Působí jemným rustikálním dojmem v moderním pojetí.

Jak zvládáte takové pracovní vytížení?

Michal: Je to samozřejmě náročné, ale od té doby, co jsem svěřil klíčové funkce v obou firmách ženám, mám víc času a hlavně klidu.

Máte čas setkávat se s přáteli ve vašem novém apartmánu v komplexu Klínovec Meadows?

Ano, pro nás je to místo, které je hlavně určeno pro relaxaci a setkávání s přáteli. Chtěli jsme vytvořit prostor, který by reprezentoval a zároveň poskytoval pocit klidu a uvolnění, zkrátka plně se přizpůsobil našim povahám a potřebám.

Foto: www.modernibyt.cz

Kuchyň přechází v jídelní kout. Židle jsou z produkce české firmy Ton a splňují požadavek na funkčnost a nadčasový vzhled.

Musím říct, že na zařízení interiéru se více podílela moje paní, která vše pečlivě vybírala a byla v denním kontaktu s architektem Václavem Dernerem.

Jak jste byla se spoluprací s panem architektem spokojená? Měli jste od začátku společnou představu, nebo to byl boj o pozice?

Andrea: S panem Dernerem se mi spolupracovalo velmi dobře. Jeho práci jsem už dobře znala, protože je dvorním architektem firmy Donlić, a tudíž jsem věděla, co nám spolupráce s ním přinese. Vlastně jsme se nejprve zaměřili na dispozici. Protože jsme potřebovali velkorysý, vzdušný prostor, rozhodli jsme se spojit dva apartmány a tím jsme zasahovali do původního developerského plánu.

Foto: www.modernibyt.cz

Dominantní krb tvoří předěl mezi doutníkovým klubem a klasickou obývací zónou. Osvětlení zajišťují lampy z březových lamel. Nad stěnou jsou moderní svítidla, světlomety, které ozáří stěnu a zajistí, že apartmán funguje v několika světelných plánech.

Václav, architekt: Z mého pohledu byla spolupráce s klienty už od počátku příjemná. Měli jasnou představu, jak by měl vzhled interiéru působit, a shodli jsme se na moderním funkčním interiéru, který by ale nekopíroval stejný typ bydlení, jaký mají v Praze. Paní Andrea chtěla vycházet z lokálních zdrojů, ale nechtěla se vydat cestou retrostylu a vytvořit rustikální prostor typický pro horské oblasti.

Foto: www.modernibyt.cz

Celkový prostor působí velkoryse a vzdušně, sjednocujícím prvkem je podlaha z borovicových prken.

Nakonec i architektura celého projektu je moderní a působí spíše předměstským dojmem, než aby evokovala představu horské rustikální architektury.

Jak jste tedy celý koncept pojali?

Andrea: Na celý interiér jsme použili dřevo a kámen typický pro místní prostředí. Začali jsme podlahou, která je základem interiéru. Pan architekt navrhl borovicová prkna, s čímž jsem okamžitě souhlasila. Materiál k horám patří a líbí se mi i představa, jak bude stárnout a získávat patinu.

Foto: www.modernibyt.cz

Z chodby se vchází do ložnice majitelů a do menších ložnic pro hosty. Je z ní i vstup do koupelny a toalety pro hosty.

Dalším krokem bylo doladit nábytek k podlaze. Výběr padl na jasan, který má podobnou strukturu jako borovice. Volili jsme kombinaci světlého pro kuchyň a tmavého pro obývací zónu.

Celý prostor je tedy propojený a nechává vyniknout velikosti a vzdušnosti, a zároveň barevně oddělený…

Andrea: Ano, převládajícím materiálem v kuchyni i v jídelně je bělený jasan, díky němuž se prostor opticky sjednotil. Jemná kresba jasanu vyniká hlavně na velkých hladkých plochách, které jsou členěny pouze drobnou profilací v podobě kazet.

Foto: www.modernibyt.cz

Hlavní ložnice zabírá téměř polovinu dispozice a nabízí velkorysý prostor pro odpočinek. Světlý a tmavý jasan jsou opět hlavním materiálem, dlouhá šatna lícuje se zdí a projekt nenásilně spojuje koupelnu s ložnicí a vytváří kdysi tak oblíbený budoár.

K nábytku vyráběnému na míru jsme zvolili židle Ton model 911 s čalouněním – tento typ v nás evokuje pocit solidnosti a splňuje naše požadavky na moderní vzhled.

Obývací prostor je předělený na první pohled výrazným prvkem – krbem. Vypadá hodně výjimečně…

Václav, architekt: Krb je tvořený pouze třemi obrovskými kusy travertinového kamene. Řemeslníci zde odvedli špičkovou práci hraničící až s uměním. Svojí výjimečností a výrazností je dominantou pokoje a zadní stěna z mořeného jasanového dřeva, která působí jako entrée pro relaxační zónu, je potlačena.

Stěna je obložená dřevěnými panely s drážkami pro odlehčení a tmavý jasan poskytuje dokonalý kontrast s krbem. Všechny tyto materiály se opakují i v horním patře domu, kde jsou ložnice.

Foto: www.modernibyt.cz

Zajímavé a velmi nenápadné je řešení odtoku vody ve sprše. Zadní část sprchového koutu má pouze malou škvíru pro odtok vody, které si ani nevšimnete.

Andrea: Chtěli jsme docílit kompaktnosti celého prostoru a také jsme se chtěli vyhnout použití příliš mnoha materiálů, aby interiér působil čistě a jemně. Musím říct, že se nám to z mého pohledu podařilo. Velkou radost mám z naší ložnice, která plynule přechází v koupelnu se šatnou, je vlastně takovým budoárem, který byl v minulosti oblíbený, a já naprosto chápu proč.

Foto: www.modernibyt.cz

V koupelně majitelů je také použit travertin a jasanové dřevo. Oba dva materiály korespondují jak strukturou, tak barevně. Podlaha je vyskládaná ze 4 kusů kamene a stejné schéma se opakuje i na zdi, přičemž struktura na zdi a na podlaze na sebe navazuje.

A jakou část prostoru oceňujete nejvíce vy?

Michael: Já jako vášnivý kuřák doutníků si užívám doutníkového klubu. Pohodlná křesla, výhled na krb a sklenka dobrého koňaku, co víc si můžete přát.

Reklama

Související témata:

Související články

Moderní a estetické panelákové bydlení

Panelové byty jsou obecně vnímány jako málo komfortní a nepříliš vzhledné. O to větší radost je vidět, že soudný investor a zkušený architekt mohou dosáhnout...

Výběr článků

Načítám