Hlavní obsah

Horskou atmosféru v interiéru si můžete vytvořit i ve městě

Pokud se vám letos zrovna nepoštěstí trávit vánoční svátky na horách, nevěšte hlavu. Atmosféru jako na horách si můžete v interiéru vykouzlit i s pomocí vhodně zvolených interiérových doplňků. Domov pak bude o svátcích působit útulným a hřejivým dojmem.

Foto: Traumteppich, Nedgis

Rohožka s motivem lyžaře nebo světlo, ve kterém vidíte hory, vnesou do domova tu správnou atmosféru.

Článek

Prim budou hrát všechny barvy, které jsou s horami neodmyslitelně spojené. Vhod přijde předně bílá, světle až tmavě modrá, ale i tmavě zelená. Zajímavého efektu pak dosáhnete kombinací těchto barev a motivů spojených s horskou tematikou.

Foto: Tom Tailor, Sophie Allport, Sweetpea a Willow

I ložnici můžete proměnit v horské království.

Z dekorací by v interiéru rozhodně neměly chybět staré lyže, sáně, stejně jako imitace zasněžených jehličnanů. Prostor dejte i motivům sněhových vloček a na ozdobách na vánočním stromku v podobě lyžařů nebo horských kabinkových lanovek.

Foto: CharlesTed, Annabel James, Red Candy, Nobunto, Sophie Allport

Nezapomeňte na dekorace spojené s horami, ani pokud jde o drobné dekorace a ozdoby na vánoční stromeček.

Stejně tak přijdou vhod obrazy s motivy hor. Ať už půjde o malby, grafiky, nebo fotografie, rozhodně přinesou připomínku času tráveného na horách a interiér díky nim dostane zimní atmosféru.

Kombinovat je můžete i s tapetami s motivem sněhových vloček nebo zasněžených hor či stromů.

Foto: About wall art

Stěny můžete dekorovat tapetami se zimní tematikou nebo obrazy s motivy hor, které pak můžete v letních měsících obměnit.

V interiéru rozhodně nezapomeňte na sněhově bílé kožešiny nebo jejich imitace. Ty budou na pohled připomínat zasněžené plochy a doladí interiér k dokonalosti.

Z textilních materiálů volte obecně spíš hřejivé materiály, které jsou hebké na dotek. Zaměřte se proto na samet, manšestr nebo buklé.

Foto: Yellow Octopus, Sophie Allport

Stolování zpestří nápadité kořenky a nádobí s motivy hor, lyžařů a zasněžené přírody.

Pokud si chcete interiér vyzdobit podle aktuální sezony a baví vás proměny domova, pak v zimním období nezapomeňte prostor vyzdobit ani věnci s motivy zasněžených šišek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám