Hlavní obsah

Historický rodinný dům má jednu drobnou nevýhodu, hřbitov místo zahrady

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský gotický dům skrytý za kovanými železnými vraty na první pohled zaujme svými architektonickými půvaby. Jeho interiér poskytuje dostatek místa pro větší rodinu, která ale bude muset přijmout fakt, že dům obklopuje viktoriánský hřbitov Hanwell, který najdete v západním Londýně.

Foto: Profimedia.cz

Nevšední rodinný domek se nachází za hřbitovní bránou.

Článek

Nevšední dům s gotickými prvky je podle titulu Daily Mail v současné době na prodej. Je určen pro tříčlennou rodinu, která ocení kouzlo lokality a extrémně tiché místo a sousedy. Hřbitov se vždy na večer zamyká. Noví majitelé tak při předání nemovitosti dostanou i klíče od hřbitovní brány.

Foto: Profimedia.cz

Zvenku stavba nevypadá na to, že by skrývala plnohodnotně zařízený interiér.

Interiéry jsou zařízeny optimisticky a světle, což rozhodně pomáhá překonání ponurého dojmu z domu a jeho umístění. Bílá výmalba prostor opticky zvětšuje a dává vyniknout kvalitnímu zařízení.

Foto: Profimedia.cz

Interiéru vévodí světlé barvy i historický nábytek ze dřeva.

V pokojích jsou vysoké stropy a na oknech nechybí zrestaurované vitráže, což dodává prostoru na noblesnosti. Stavba má jedno patro, do kterého vede z prostorné haly točité schodiště.

Během rekonstrukce se povedlo zachovat řadu gotických prvků, které dodávají domu na stylovosti.

Foto: Profimedia.cz

Z celkem romanticky zařízeného pokoje je výhled přímo ha hroby.

V domě se našel prostor i pro plně vybavenou prostornou kuchyň v moderním stylu. K domu přiléhá i menší soukromá zahrada, která zvyšuje cenu nemovitosti.

Foto: Profimedia.cz

Koupelna s toaletou je zařízena jednoduše a účelně.

Nevšední rodinný dům je vzácnou funkční památkou, i díky tomu vyjde nové majitele na slušnou sumu. V přepočtu za něj zaplatí cca 36 miliónů korun.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám