Hlavní obsah

Dívčí pokoj zařízený ve stylu Hello Kitty ocení nejen milovnice růžové barvy

Novinky, tnk

Dům Amy-Louise Allenové ve Walthamstow v severovýchodním Londýně je inspirovaný dětskou postavičkou Hello Kitty. Roztomilá kočička a růžová barva prostor zcela ovládly, s daným motivem má tato mladá designérka doma neskutečných pět tisíc předmětů. Podobných interiérů vzniká po světě celá řada. Mladé dívky mají Hello Kitty dlouhodobě v oblibě.

Foto: Profimedia.cz

Pokoj zařízený ve stylu Hello Kitty hýří typickými dívčími barvami a motivy oblíbené kreslené postavičky.

Článek

Náklonnost k dětským postavičkám některým lidem zůstane až do dospělosti. Pokud žijí single a nikomu svou zálibu nevnucují, není důvod, proč by si ji nemohli užívat i nadále.

Lehce kýčovitý motiv kočičky Hello Kitty je ale třeba užívat s rozumem. Vyplatí se ho kombinovat s minimalistickým nábytkem. Dobře vypadá i společně s moderními industriálními interiérovými prvky.

Foto: Profimedia.cz

Pokud chcete naivní motivy Hello Kitty trošku upozadit, kombinujte je se zdí ze surového betonu.

Jako dekorativní prvek můžete po stylu Allenové uplatnit i klasické zlaté sošky kočičky se zvednutou pacičkou. Ty často vídáme v asijských tržnicích.

Kreslená kočička je z rasy japonské bobtailové (krátkoocasé). Taková kočka má přinést do interiéru štěstí a úspěch a je předlohou právě pro zmiňované sošky.

Foto: Profimedia.cz, Mylands Paints

Výmalbu interiéru laďte do jemných pastelových barev.

V dívčím pokoji je na místě kombinace vzoru s pudrovými pastelovými tóny. Hodí se bleděmodrá, starorůžová, fuchsiová i sytě červená.

Protože jde o přiznaný kýčovitý motiv, nemusíte se bát ani kombinace se zlatou barvou. Ta k tomuto motivu neodmyslitelně patří.

Foto: Profimedia.cz

Inspirací se může stát i tato toaleta a koupelna. Sytá růžová a fuchsiová barva nesmí chybět.

V interiéru uplatníte ale i další motivy koček. Prim budou hrát hlavně různé černobílé druhy s jemným barevným akcentem. Uplatníte je na tapetách a různých textiliích.

Kočička Hello Kitty je jedním ze symbolů japonské popkultury, proto mějte na paměti, že jde o motiv spojený s konzumem. Kočička má být předně nesmírně roztomilá, v interiéru se z ní ale snadno stává kýčovitý prvek.

Foto: Design3000.de, Emporium

V pokojíčku uplatníte osvětlení, které slouží i jako dekorace a polštářky s motivem koček.

Kočička si našla své příznivce nejen v Asii, ale především v Americe. Vzniká s ní celá plejáda užitných předmětů - od hřebenů, kabelek po další více či méně potřebné doplňky do domácnosti. Nejvíc oblíbená je ale právě jako motiv pro předměty určené do pokojů mladých dívek a slečen.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám