Hlavní obsah

Barevné ubrousky s drobným motivem zdokonalí podávání dezertů

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Servírování dezertů je do velké míry tvůrčí prací. Právě zákusky by měly být tím nejestetičtějším a nejvíc dekorovaným chodem. Dojem z jídla můžete doladit a zpestřit i správně vybranými ubrousky. Díky nim můžete dezerty servírovat pokaždé jinak a originálně.

Foto: Novinky

Při servírování dezertů vsaďte na dívčí romantické motivy krajek a květin.

Článek

Volit při podávání zákusků výraznější dekorativnost rozhodně není na škodu. Právě u tohoto chodu si můžeme dovolit i lehce kýčovité motivy, které by jinak působily nevhodně a nevkusně. Jde o druhy drobných ptáčků, motýlů, ovoce, květin aj.

Závěrečný chod si totiž zaslouží celkem velkolepé servírování. To si můžeme dovolit i díky jeho obecně menší velikosti porce, která dává prostor pro to nejkreativnější servírování.

Foto: Paper + Design

Základní série ubrousků v pastelové barevnosti, která k dezertům nejlíp sedne.

Z hlediska barevnosti jsou obecně nejvhodnější světlé pastelové tóny typu starorůžová, bleděmodrá, vanilková, broskvová, levandulová apod. Tato barevná škála bude už na první pohled evokovat jemnost, sladkost a nadýchanost, což jsou vlastnosti, které by obecně většina dezertů měla mít.

Foto: Paper + Design, Ginger Ray

Lehce kýčovité motivy růží a kopretin se v případě servírování dezertů snesou.

Pokud nechcete, aby servírování působilo lacině, vyhněte se lesklému provedení, volte spíš matnější, pudrové provedení.

Hodí se romantické motivy v podobě srdcí nebo plameňáků i ubrousky ladící ke stylu Provence s motivy divoké levandule.

Foto: Novinky

Vhod přijdou i pestrobarevné ubrousky dekorované ptáčky. Ze zvířecích motivů se rozhodně vyhněte motivům hmyzu nebo ryb.

K tradičním dezertům typu lívanců, šišek, šátečků nebo bábovek se skvěle hodí klasické kostkované nebo puntíkované ubrousky v jednoduchých sytých barvách typu královská modř nebo jasně rudá.

Foto: Sweet Party Day, Luck & Luck, Postcards Home

Tradičnější dezerty si zalouží lehce retro motivy.

Pokud se ale chystáte servírovat minimalisticky laděný dezert, kterému je vlastní jednoduchost tvarů i chutí, volte spíš uměřenější jednobarevné ubrousky nebo ty se střídmým geometrickým motivem.

Sázkou na jistotu jsou klasické vzory - kohoutí stopa nebo rybí kost.

Foto: Ginger Ray, Zimba

Geometrické motivy volte při servírování jednoduchých dezertů.

Mějte na paměti, pokud chcete, aby dezert působil větším a výraznějším dojmem, vyplatí se volit spíš drobnější motiv, na kterém se budou malé vzory mnohokrát opakovat. To je dobrý tip pro ty, kteří chtějí při dietě trochu ošálit zrak.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám