Hlavní obsah

Dětský pokoj proměněný ve vesmírnou stanici pobaví malé i velké

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vybavení dětského pokoje by mělo být nejen praktické, mělo by rovněž podporovat dětskou fantazii a poskytovat příjemné a uklidňující prostředí. Ideální je sladit vybavení v jednotném duchu a zvolit základní motiv. Tím může být třeba vesmír, motivy hvězd, galaxií, kosmonautů aj.

Foto: Reroom

Dětské pokoje mohou zpestřit motivy vesmírných objektů.

Článek

Inspirace vesmírem a s ním spojenými objekty se hodí spíše do chlapeckých pokojů. Ocení ho ale i zvídavé dívky. Jde tak o jeden z motivů, který je celkem vhodný pro pokoje, které sdílí více sourozenců najednou.

Foto: Beaumonde, Monsterzeug

Povlečení s motivem rakety nebo astronauta působí hravě a podpoří dětskou fantazii.

Motiv galaxie, hvězd, noční oblohy a vesmíru obecně působí hodně uklidňujícím dojmem. Tyto motivy se tak speciálně hodí do prostor určených pro relaxaci a jsou ideálním vzorem do dětských ložnic.

Foto: Penelope Hope, Louise Mead, Circu

Výraznými kousky v ložnici se mohou stát polštáře s motivem vesmíru nebo postel ve tvaru rakety.

Při zařizování dětského pokoje popusťte uzdu fantazii a zkuste kombinovat co nejvíc kousků s tímto motivem. Nebojte se ani výraznějších objektů, jako jsou koberce s různými vesmírnými tělesy.

Foto: Ksl living, Circu

Koberce inspirované Měsícem vytvoří v interiéru tajemnou atmosféru.

Pokoj zútulní i tapety s vesmírnými objekty. Pokud motivy v dětském pokoji rádi obměňujete, pak volte raději samolepy, které lze jednoduše sejmout. Stěna tak zůstane neporušena a připravena pro nalepení dalšího motivu.

Foto: Bumoon, Koko Kids

Tapety s raketami, planetkami a hvězdami dodají dětským pokojům šmrnc.

Interiéru by měly dominovat světlé barvy, především od blankytně modré po královskou modř. Právě tato barva se zvolenými motivy skvěle ladí a vzory na ní nejlépe vyniknou.

Foto: DaWanda, Koko Kids

Stěny oživí hodiny nebo samolepy s motivem planet.

Dětské pokoje mohou být inspirovány mnoha objekty, tématy a vzory. U chlapeckých pokojů jsou v kurzu v poslední době především vzory z kovbojského života. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

V dívčích pokojích je zase trendy motiv něžné Malé mořské víly. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám