Hlavní obsah

Architektka navrhla luxusní plovoucí příbytek určený pouze pro ženy

Novinky, bok

Moderní architektura není vázána téměř žádnými pravidly, a proto je možné v rámci staveb vidět téměř všechno - od klasiky až po neuvěřitelné kýče. Pokud se k tomu navíc přidají neomezené finanční zdroje, můžete si nechat postavit opravdu cokoli a kdekoli. Jako třeba supermoderní jachtu, která je určena výhradně pro ženy.

Foto: Profimedia.cz

Dominantou hlavní kajuty je velká postel s baldachýnem. K zahození není ani vlastní soukromá terasa nabízející panoramatické výhledy.

Článek

Superjachty movitých magnátů, herců či stavitelů nejsou v dnešní době ničím výjimečným. Možná i proto přišla designérka Lidia Bersaniová ze studia Luxury Design s návrhem nad míru luxusní jachty, která má být určena výhradně a pouze ženám.

Podle jejích slov je trh s těmito plovoucími domovy výrazně sexisticky založen, a proto je třeba vyrovnat síly.

Foto: Profimedia.cz

La Belle - Kráska. Tak se má jmenovat nejluxusnější jachta světa určená výhradně pro ženy.

Elegantní bílá jachta o délce 80 metrů vyniká už na první pohled svými zlatými plachtami a veškerým vybavením je zaměřena výhradně na ženskou část populace.

Mezi materiály tak nechybí tolik oblíbené krystaly Swarovski, samozřejmě zlato, dále pak kožešiny a nezapomnělo se ani na květiny.

Foto: Profimedia.cz

Bary budou rozmístěny po celém prostoru lodi. Luxus zde doslova čiší z každého koutu.

Aby byl dojem z lodi naprosto dokonalý, pojmenovala ji její autorka příznačně La Belle, což v překladu znamená kráska, uvádí server Dailymail.

Foto: Profimedia.cz

Loď pojme až 12 lidí, kteří budou mít k dispozici kromě soukromých prostor i řadu relaxačních nebo zábavních salónků.

Jachta svému jménu dostála ve všech ohledech, krása a luxus tu jsou patrné v každém detailu. Což na svých webových stránkách dodává i sama autorka. „Jachta je navržena ve specifickém Bersani stylu. Je zároveň romantická i žádoucí. V barvách převládá bílá, zlatá a slonovinová kost. Interiér je přehlídkou bohatých a komfortních prvků.”

V plovoucím příbytku se bez problému ubytuje až 12 osob, a to v šesti luxusních apartmánech. Hlavní kajuta, umístěná na druhé palubě, je pojata dekadentně. Najdete v ní kulatou postel s baldachýnem, ručně šité luxusní závěsy, květinové koberce i zlaté doplňky, k relaxaci je k dispozici soukromá terasa.

Foto: Profimedia.cz

Základní barevné variace tvoří bílá, zlatá a slonovinová.

Budou-li se cestující náhodou ve svých „pokojích” nudit, budou mít k dispozici salónky, restaurace nebo taneční salónek s živou hudbou. Nesmí samozřejmě chybět lázeňské centrum se všemi možnými procedurami, bazén a sauna.

Výčet není ale zdaleka u konce. K zábavě či relaxaci poslouží také rozsáhlá knihovna, prodejna kosmetiky, fitness klub. Na palubě je ukryta i diskotéka, kino a divadlo, k dispozici jsou i počítačové hry nebo šipky. Třešničkou na dortu je pak místnost, kde najdete ledovou fontánu a kde můžete mít na přání i opravdový sníh.

Foto: Profimedia.cz

Při návrhu každé z místností je na prvním místě jediné - kvalita. Jednoduše to nejlepší, co je k mání.

„Cílem je vybavit naši superjachtu tím nejmodernějším a nejluxusnějším, co je možné sehnat. Od techniky po zábavu,” uvedla Bersaniová. Samozřejmostí je tak i heliport, jak jinak než pro zlatý vrtulník.

Foto: Profimedia.cz

Když přepych, tak se vším všudy. Zlatý vrtulník tak nesmí chybět.

Cena za navrhovaný plovoucí luxus nebyla dosud stanovena. „Konečnou částku zatím stále nemáme. Jasné ale je, že chceme postavit nejluxusnější jachtu na světě. Se zlatými prvky, krystaly Swarovski, s různými drahými kameny. Levné to tak rozhodně nebude,” uzavřela návrhářka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám