Hlavní obsah

Designérkou roku se na Czech Grand Design stala Lucie Koldová, bodovala s Chips Chair

Novinky, tnk

Ostře sledovanou kategorii Designér roku – Cenu Ministerstva kultury ČR - ovládla letos na prestižních cenách za design Czech Grand Design známá designérka Lucie Koldová. Ta v loňském roce představila mimořádnou novinku Chips Chair pro českou značku Ton, která si získala velkou pozornost u odborné veřejnosti a zazářila na řadě veletrhů.

Foto: Archiv soutěže Czech Grand Design

Designérka Lucie Koldová v poslední době hodně bodovala s křeslem s příznačným názvem Chips.

Článek

Koldová získala prestižní ocenění i za svítidla Jack O’Lantern pro Brokis, kde působí jako kreativní ředitelka, a za objekt Blossom.

Úspěch zaznamenala také v Kolíně, kde vytvořila instalaci Das Haus na prestižním veletrhu interiérového designu IMM.

Foto: Archiv soutěže Czech Grand Design

Pozornost si získal i relaxační polstrovaný objekt Blossom.

Křeslo Chips, které porotu tolik zaujalo, má ladné křivky. Těch bylo dosaženo díky technologii ručního ohýbání dřeva. Tvar bramborového lupínku kopíruje vzdušný opěrák, který ve své spodní části tvoří také jednu ze tří podnoží a dodává křeslu stabilitu.

Nechybí masivní sedák s čalouněním a taštičkovými pružinami uvnitř. Pohodlí může zvýšit variabilní zádový polštář a podnožka ve stejném designu.

Foto: Archiv soutěže Czech Grand Design

Křesla Chips vznikla v několika vkusných barevných variacích.

Křesla Chips vznikla pro českou značku Ton. O jejich úspěchu svědčí také fakt, že značka za ně, a také za kolekci Santiago 02 Reného Šulce, získala ocenění Nejlepší výrobce roku – Cenu Design pro export.

Foto: Archiv soutěže Czech Grand Design

Designérka navrhla i osvětlení s názvem Jack’O Lantern pro Brokis.

Vítěze třináctého ročníku prestižních cen za design – Czech Grand Design – vybrala 20. března na slavnostním galavečeru Akademie designu České republiky.

Pro rok 2018 přijalo členství více než šedesát významných osobností z řad českých i zahraničních kurátorů, galeristů, šéfredaktorů, novinářů a teoretiků designu.

Ocenění bylo uděleno v devíti kategoriích napříč obory produktový a módní design, šperk, fotografie, grafický design a ilustrace.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám