Hlavní obsah

Váháte s výzdobou domu? Nechte se inspirovat londýnskou hospodou

Novinky, Jana Nesvadbová

Každý moderní designér by jistě ochotně podepsal tvrzení, že méně je někdy více. Na toto pravidlo ale občas všichni rádi pozapomeneme, obzvlášť když přijdou Vánoce a my začneme s výzdobou svého domova. Kdo se stále ještě ostýchá rozehrát hru světel na svém domě, může se inspirovat třeba britskou restaurací Churchill Arms v Notting Hill v západním Londýně. Ta je celoročně považována za nejnazdobenější hospodu Británie. V adventním čase se pak jistě stává tou nejsvítivější.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na vánoční výzdobu historického baru v Londýně použili 21 tisíc světel a přes 100 stromkůVideo: AP

 
Článek

Restaurace Churchill Arms má více než stoletou tradici, byť před druhou světovou válkou mívala jiná jména. Proslulá je především svou nabídkou thajských jídel. A nepochybně právě odtud pramení i její bohatá výzdoba květinami a britskými vlajkami. Interiér je pak samozřejmě zasvěcen někdejšímu britskému ministerskému předsedovi, Winstonu Churchillovi.

V adventním čase se ovšem veškerá květinová výzdoba ztratí a její místo zaujme více než stovka vánočních stromečků, které pokrývají většinu fasády, na nich se pak rozsvítí více než 21 tisíc světel.

Dům působí na první pohled nejenom impozantně, ale svým způsobem i roztomile, protože vypadá, jako by byl pokryt desítkami svítících bochánků. Není divu, že si jej návštěvníci britské metropole nadšeně fotí.

Vánoční přehlídka betlémů na Novinkách

Máte také doma svůj rodinný betlém? Rádi byste se s ním pochlubili? Pošlete nám jeho snímek a třeba i připište příběh, který se k němu váže! Na Štěpána připravujeme článek, v němž ty nejhezčí betlémy rádi představíme. Bude tam i ten váš?

Napište nám do redakce na adresu: bydleni@novinky.cz.

Málokdo si ovšem může připevnit na fasádu svého rodinného domu celé vánoční stromečky. Kombinace tradičních světelných řetězů s chvojím a větévkami už ale realizovatelná mnohde je. A to stojí za zamyšlení a třeba i vyzkoušení!

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám