Hlavní obsah

Staré gramofonové desky nejen jako nápaditá dekorace na stůl

Novinky, tnk

Milovníci retro kousků v interiéru a fandové starých vinylových desek si mohou zpestřit bydlení doplňky s tématem gramodesek. Ty se stávají i žádaným motivem na textiliích a obrazových dekoracích. Jde o ideální kousky do interiérů zařízených v loftovém a pop-art stylu.

Foto: DaWanda (3x), Oakdene Designs (3x)

Z ohýbaných desek může vzniknout opěrka na knihy nebo květináč či miska.

Článek

Pokud hledáte inspiraci pro dekorování retro interiérů, gramodesky rozhodně stojí za zvážení. Tento motiv potěší i všechny milovníky hudby a jedince, kteří gramodesky jako hudební nosič nikdy neopustili nebo se k němu dnes, v souladu s trendy, rádi vracejí.

Foto: Oakdene Designs, DaWanda

Polštáře s motivem gramofonových desek zapadnou do interiérů zařízených v pop-artovém stylu.

Vinylové desky mohou zpestřit předsíně jako součást věšáků nebo se mohou stát nápaditou dekorací na stěně samy o sobě. Interiér pak bude působit osobitým dojmem a hostům něco napoví i o zájmech hostitele.

Foto: Monsterzeug, The Drifting Bear

Desky můžete použít i jako podklad pod věšáčky na klíče nebo na kabáty nebo je prostě jen zavěsit na stěnu.

Staré desky můžete použít i jako improvizované prostírání na jídelní stůl. Tato funkční dekorace se bude hodit hlavně do pánských pokojů a společenských místností, kde se ´hoduje´ do pozdních nočních hodin.

Foto: Monsterzeug, Yellow Octopus

Prostírání s motivem desek je ideálním kouskem do jídelen milovníků hudby.

Klasickým prvkem, který vzniká z nepotřebných desek, jsou hodiny. Ty jsou k mání v řadě dekorů. Šikovný kutil si z desek zvládne po zakoupení hodinového strojku vytvořit nástěnné hodiny i svépomocí. Tvar desek je pro tento objekt ideální.

Foto: DaWanda, Yellow Octopus

Hodiny z vinylových desek oživí stěny hudebních salonků.

Gramodesky, které už nejsou funkční, ale zachovávají si stále svůj tvar, můžete zarámovat a připomínat si je formou obrazové dekorace. Rozbité kousky pak můžete využít jako materiál pro vznik nevšední mozaiky.

Foto: Oakdene Designs, Artfinder

Zarámované desky a obrázky s motivy gramofonů doladí interiér k dokonalosti.

Milovníci retro designu v interiéru mohou dekor z vinylových desek kombinovat s barevnými americkými lednicemi, retro rádii, obrazy v pop-artovém stylu ve výrazných sytých barvách i s nábytkem inspirovaným fastfoodem a konzumní masovou kulturou obecně. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám