Hlavní obsah

Designové a netradiční botníky nejen pro milovníky bot

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za dekorace do bytu nemusíte nutně utrácet velké finanční částky. Pokud máte pěkné oblečení, tak vězte, že i to se může stát skvělou ozdobou - pověšené na stěnách nebo viditelné v otevřených skříních. Stejné je to i u bot. Pokud máte takové, ze kterých se rádi těšíte, proč je neukázat.

Foto: archiv soutěže Balakryl Recy věci, Black By Design

Výstavní botník si zvládne vyrobit i šikovný kutil, nebo si ho nechá vyrobit od truhláře a sám natře, jako to udělala blogerka Pavla. Pokud chcete botník přenášet, volte kovový stojan na boty do ruky.

Článek

Abyste mohli ukázat to nejlepší, co doma máte, volte botníky, které poslouží podobně jako domácí vitríny. Zásadní je, aby v nich byly boty dobře viditelné a aby na sebe botníky příliš nestrhávaly pozornost. Vyplatí se proto volit kousky spíš v minimalistickém nekomplikovaném stylu, který nechá plně vyniknout krásu bot.

Foto: Garden Trading, Grace & Glory

Výhodou některých kousků sloužících coby botníky je i fakt, že se z bot lépe dostanou nečistoty.

V malých bytech a garsonkách se vyplatí volit nástěnné řešení. Může jít o police, do kterých naskládáte boty například proti sobě, nebo o speciální systémy určené pro vystavení bot v interiéru. Jejich výhodou je, že ušetří místo, a navíc boty povýší na umělecká díla.

Foto: NOXU Home

Některé nástěnné kousky mají podobný efekt jako obrazy.

V interiéru můžete uplatnit i další prvky s motivem bot nebo využít nenošené boty jako stylové dekorace. Z vyšších tenisek tak můžete vytvořit například stojan na tužky a jiné kancelářské a pracovní pomůcky.

Foto: Yellow Octopus

Tenisky se mohou proměnit v penál nebo stojan na psací potřeby.

Vtipným kouskem do interiéru jsou i betonové boty sloužící coby květináč od známého výrobce designérských dekorací Seletti. I ty zkrášlí interiér všech milovníků obuvnického řemesla a poslouží i jako stylová dveřní zarážka nebo jako působivý dekorativní kousek v otevřených botnících.

Foto: Smithers of Stamford

Betonové boty coby květináče zpestří domácnosti milovníků obuvi.

Prostor můžete doladit i kousky, které připomínají krásu napínáků na starožitnou obuv. V kombinaci s designem klasických průmyslových lamp se takové dekorace stanou nápaditými retro kousky v pánských pokojích.

Foto: PIB

Stylovou dekoraci si můžete vytvořit i z napínáků na obuv.

V interiéru se vyplatí nechat vyniknout prvky, které vám budou připomínat vaše koníčky, vášně a věci, které máte rádi. Takový interiér bude odrážet vaši osobnost a umožní návštěvám vás blíž poznat.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám