Hlavní obsah

Designblok nabízí nevšední interiérové kreace, letos nově i zážitkovou plochu

Novinky, tnk

Největší přehlídka současné designérské produkce u nás s názvem Designblok, která probíhá od 27. do 31. října v prostoru Výstaviště v pražských Holešovicích, nabízí nevšední zážitky z designových kousků v nově otevřené zážitkové krajině - Designérii. Nechybí trendy kovový nábytek v barvě kovářské černě a mědi nebo nábytkové kusy s rostlinnými prvky. Na své si přijdou i milovníci kuriozit a objektů, které na první pohled nemají jasnou funkci.

Designblok nabízí klasické i netradiční designérské kousky Video: Novinky

 
Článek

Pražský týden designu letos ve střední hale Průmyslového paláce nabízí výstavní sekce, ve kterých může návštěvník sám vyzkoušet nové objekty i využít odpočinkovou zónu.

Foto: archiv přehlídky Designblok

Studio LLev představuje pestré objekty, které doslova rozsvítí interiér.

Rozhledna, jezero, dětská zóna s obří šiškou, stavění bunkru, gigantické lustry, 3D focení nebo houpačky si mohou návštěvníci vyzkoušet po celou dobu trvání Designbloku. Jde o prostor, kde jsou letos vítány i děti.

Foto: archiv přehlídky Designblok

Děti na Designbloku ocení originální objekty ve tvaru obří šišky nebo provizorního domku.

Nechybí zahrada vzniklá pod taktovkou designérky Anny Kozové, která skrývá jezero pro pouštění loděk, hrad z proutí nebo altán Šiška od studia SAD.

H3T Architekti zase připravili ze starých trámů, oken a dveří věž, ze které je vidět do prostoru Designérie.

Foto: archiv přehlídky Designblok

Zajímavým a vkusným kouskemjsou ptačí budky s názvem Garsonky.

„Designérie je srdce Designbloku. Zahrada, v níž si lidé plní své sny. Pro její realizaci jsme oslovili přední české designéry a architekty,“ sdělili Jana Zielinski a Jiří Macek, ředitelé Designbloku.

Foto: Kristýna Hrabětová, archiv přehlídky Designblok

Za pozornost stojí stolky od Kláry Šumové a Dirka Wrighta i lampa Spoutnik od Francoise Azambourga.

Zábavnou sekcí je i Plzeňské Depo2015, kde je uvedena část z aktuální výstavy Má plast. Návštěvníci mají možnost si z plastových lahví a víček sami vytvořit nové produkty.

Hlavními hosty letošního Designbloku jsou například věhlasný japonský designér Arihiro Miyake, který na akci vystavuje impozantní lustr Coppélia. Významnou figurou je i francouzský inovátor Francois Azambourg. Ten představuje Sputnik, lampu inspirovanou vesmírem nebo iluzivní světla Petit Theatre navozující magickou divadelní atmosféru.

Foto: Kristýna Hrabětová, archiv přehlídky Designblok

Působivé kousky na stůl od Kláry Šumové a Dirka Wrighta a stolek z expozice Kusy.

Designblok se letos zaměřuje i na problém kopírování ve světě designu. Ukáže návštěvníkům, jak poznat originál slavné židle od laciného padělku.

Na přehlídce se podílí i letošní Designéři roku 

Na přehlídce nechybí ani tvorba slavných designérů, jako je například Maxim Velčovský. Ten letos speciálně pro tuto akci vytvořil lustr inspirovaný Kostnicí i závěsné osvětlení s názvem Slunečnice, které je ovlivněno lidovým kutilstvím. [celá zpráva]

Designérské studio roku Olgoj Chorchoj představuje novinky firmy Bomma. Ty navazují na jejich ručně foukané lustry Tim, které jim prestižní ocenění vynesly. [celá zpráva]

Foto: archiv přehlídky Designblok

Nechybí osvětlení Tim pro Bommu od designér roku.

Přehlídka Designblok trvá až do 31. října. Celotýdenní vstupné přijde na 350 Kč, snížené pak na 200 Kč. Otevřeno je od 10 do 21 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám