Hlavní obsah

Novinový námět na potazích je žádaným prvkem v interiérech knihomolů

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veletrh For Interior, který probíhal na přelomu září a října v Praze, představil trendy pro letošní sezónu v oblasti klasického interiérového vybavení. Jedním z nich je potisk novinovým papírem. Ten se uplatí i v interiérech zařízených v módním severském stylu. Jde o motiv, který doladí pokoje všech vášnivých milovníků denního tisku a knih.

Foto: Novinky.cz, In-Spaces

Novinový potisk zapadne do interiéru zařízeného v městském stylu.

Článek

Černobílý potisk na textiliích a potazích je ideálním vzorem do interiérů těch, kdo si potrpí na četbu v pohodlném a útulném prostředí.

Vzor působí uměřeným a decentním dojmem, takže ho můžete směle kombinovat s nápadnějšími látkami a sytějšími barvami typu fuchsiová, limetková nebo tyrkysová.

Foto: Novinky

Nábytek s novinovým potiskem můžete dekorovat polštářky ve výraznějších barvách.

Čtecí koutek se dá zpestřit i prvky z recyklovaného papíru. Krabice, mísy a tácy vzniklé ekologickou cestou se stanou vítaným doplňkem, který sladí interiér určený pro četbu. Skvěle bude vypadat i subtilní nábytek z lepenky. [celá zpráva]

Foto: Oxfam Australia

Recyklované kousky doladí interiér k dokonalosti.

Novinový vzor je vhodný předně do obývacích pokojů. Hosty bude potisk lákat k luštění informací na pohovkách a křeslech. V ložnici by takový efekt působil rušivým dojmem, což obecně není žádoucí.

Foto: Novinky

Ideální je kombinovat několik typů tohoto nábytku.

Motiv se bude dobře doplňovat s dřevěnými prvky. Právě dřevo dodá těmto kouskům na hřejivosti. Volit můžete i dřevo surové, které je aktuálně v kurzu, nebo levný paletový nábytek.

Foto: DaWanda

K tomuto typu nábytku ladí i nábytek z palet.

Zajímavým tipem na zpestření prostoru je i možnost nechat si na polštáře a ubrusy natisknout motiv a text podle vlastního výběru. Ve fotostudiích jde dnes o běžnou záležitost.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám