Hlavní obsah

Na Designbloku se představí obří slunečnice, které mají rozzářit halu

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý český designér Maxim Velčovský připravuje na říjnovou přehlídku designu Designblok obří slunečnice. Působivé objekty vytvořil z plastových barelů. Velké levitující kýbly svázané do tvaru květů mají zpestřit a oživit prostor Průmyslového paláce na pražském Výstavišti, kde se bude akce letos konat.

Foto: Michaela Karásková

Maxim Velčovský i letos na Designbloku představí osobitou instalaci. Tentokrát inspirovanou českým kutilstvím.

Článek

Slunečnice vytvořil Velčovský speciálně pro Designblok. Jejich výrobu zajistila česká firma Sipral. S touto firmou designér spolupracoval i loni, když před vstupem na Výstaviště nabídl zájemcům možnost vyzkoušet si sezení na různých designových židlích, ze kterých bylo vytvořeno menší jeviště. [celá zpráva]

Slunečnice se budou vznášet nad originální kavárnou vybavenou ikonickým nábytkem značky Vitra v designu slavných tvůrců Charlese a Ray Eamesových, Vernera Pantona a dalších světoznámých designérů.

Foto: Michaela Karásková

Objekt je velkolepým osvětlením v industriálním duchu.

„Rád vycházím z českých tradic a jedním ze zásadních inspiračních zdrojů je pro mne kutilství. Pro hlavní halu Průmyslového paláce jsem na Designblok navrhnul slunečnice, které zavěšuji v tomto kolosálním prostoru jako parafrázi na lustry. Jako základní formu jsem zvolil existující kýbly na vodu,“ uvedl Maxim Velčovský.

Na přehlídce Designblok se i letos představí největší interiérové trendy, mezi které bezpochyby patří nábytek a osvětlení s odhalenou drátěnou konstrukcí, měděné kousky nebo geometrické vzory na textiliích.

Foto: Alax

Na Designbloku nebude chybět nábytek na trendy subtilním kovovém podnoží.

Na osmnáctém ročníku bude vystavovat rekordní počet designérů. „Je úžasné, že můžeme na Designbloku vidět díla více než tří desítek českých výrobců a zařadit je po bok významných zahraničních značek. Mám radost, že se českému designu tak daří, a že české firmy spolupracují s výbornými českými designéry,” uvedla ředitelka Designbloku Jana Zielinski.

Podle ní se v rámci akce podařilo propojit zahraniční nadnárodní firmy s českými designéry. Vystavující budou letos z celkem dvaceti zemí.

Foto: Atelier Michala Hagara

Představí se i luxusnější objekty do interiérů.

Hlavní Superstudio bude věnované prestižním českým a zahraničním výrobcům, kteří na akci představí novinky v oblasti nábytku, svítidel, interiérových doplňků a životního stylu.

Tento prostor nabídne instalace Jana Plecháče a Henryho Wielguse pro značky Vitra a Nespresso, výstavu novinek Bomma, kterou vytvoří designérské studio roku Olgoj Chorchoj. [celá zpráva]

Studio Dechem, které bylo vyhlášeno předloňskými Designéry roku, pak připravuje výstavu pro Kavalierglass, Lucie Koldová představí v originální výstavě novinky pro Brokis. [celá zpráva]

Foto: Vyšší odborná škola sklářská

Nebudou chybět originální kousky do domácnosti.

Designblok je příležitost pro firmy i designéry předvést to nejlepší, co u nich za poslední dobu vzniklo.

Akce se koná od 27. do 31. října 2016. Stejně jako loni bude hlavní prostor na pražském Výstavišti v Holešovicích.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám