Hlavní obsah

Plovoucí vily mají změnit chápání luxusu a podpořit kolonie mořských koníků

Novinky, nes

Jednou ze zajímavostí projektu Svět v Perském zálivu jsou plovoucí trojpodlažní vily, které se mají objevit v resortu nazvaném The Heart of Europe (Srdce Evropy) už na konci tohoto roku. Podle rakouského developera Kleindienst Group, který za budováním vil stojí, mají svým obyvatelům a majitelům nabídnout takové pohodlí a zážitky, že se tím patrně zcela přepíše význam slova luxus.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Plující vila nabízí maximální luxusVideo: AP

 
Článek

Každá z vil váží zhruba 188 tun. Hlavní podlaží je na úrovni mořské hladiny, kde je volně propojena kuchyň, jídelna a obývací pokoj. Před nimi je pak velká terasa s prostorem pro opalování, samozřejmě doplněná žebříkem pro možnost jít si zaplavat do moře.

Foto: Profimedia.cz

Vily budou součástí resortu nazvaného Srdce Evropy.

Horní patro je vybaveno minibarem, malou kuchyňkou, dalším prostorem pro opalování a především vířivkou, která má prosklené dno, takže je jím vidět do obývacího pokoje pod ní.

Foto: Profimedia.cz

Nové plovoucí vily mají být novým synonymem luxusu.

Tato paluba může být v případě potřeby proměněna na tzv. zimní ložnici se sklopnými zástěnami.

Foto: Profimedia.cz

Obývací pokoj má prosklenou část stropu. Ta tvoří dno vířivky umístěné na horní palubě.

Hlavním lákadlem a bonbónkem každé vily je ovšem podlaží zanořené pod hladinu. Nejenom že nabízí 25 čtverečních metrů pouze pro hlavní ložnici a její koupelnu, ale její stěny jsou od shora dolů prosklené, aby měli obyvatelé ničím nerušený výhled na mořský svět kolem sebe.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyň bude plně a špičkově zařízena.

Co je to Svět
V Perském zálivu, v blízkosti pobřeží Dubaje, vzniká v současné době hned několik uměle vytvářených souostroví. Zatímco některá mají tvar palem (první takové již existuje, jmenuje se Atlantis Dubaj), jedno z největších má z výšky připomínat mapu světa. Souostroví ležící v místě Evropy a fungující jako samostatný resort má pak název Srdce Evropy. Svět vzniká severovýchodně od Atlantis Dubaj.
Foto: Profimedia.cz

Také na horní palubě se počítá s místem pro opalování.

Přímo před okny jim pak začíná umělá korálová zahrada s celkovou plochou 46 čtverečních metrů. Právě zde by se měly v budoucnu zabydlet kolonie mořských tvorů, mezi nimi i koníčků, podle nichž jsou vily pojmenovány - Floating Seahorse (Plovoucí mořský koník).

Foto: Profimedia.cz

Ústředním prvkem horního podlaží je vířivka.

Každý z domů bude plně klimatizován a zařízen nejmodernějšími technologiemi. Stejně tak bude ve všech špičkově vybavená kuchyň. Ačkoli ne všichni právě tento aspekt docení, vzhledem k tomu, že developeři slibují pro každou vilu zvláštní obsluhu a na požádání i vlastního kuchaře.

Foto: Profimedia.cz

Ložnice je umístěna v patře pod hladinou.

Foto: Profimedia.cz

Přímo z postele bude možné sledovat podmořský svět okolo.

Developeři slibují vypustit do konce roku 2018 flotilu o počtu 125 plovoucích vil. Zatímco některé mají patřit k místním hotelům, spousta jich je určena k samostatnému prodeji. Několik desítek už jich bylo prodáno. Jejich cena činí v přepočtu 77 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Kdo by se při koupání nechtěl dívat na život pod mořskou hladinou v bezprostřední blízkosti kolem sebe?

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám