Hlavní obsah

Festival designu pro děti hostí vila Pellé, k vidění jsou i práce mladých návrhářů

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci designových kousků, kteří chtějí učit dobrému vkusu děti již odmalička, mohou navštívit letošní první ročník festivalu zaměřeného na designové kousky pro nejmenší. Akci, na které se představují nové kousky od designérů i osvědčené ikonické produkty, hostí pražská Villa Pellé.

Foto: Novinky.cz, Petr Karšulín pro festival Mini, Novinky.cz

K vidění jsou kousky od Devoto i ikonické sloní stoličky od designérů Eamesových.

Článek

První ročník dětského prodejního festivalu “mini” představuje novinky i generacemi ověřené ikony v oblasti nábytku, hraček a textilií. K vidění jsou práce českých designérů a firem působících na domácím trhu.

Festival je cennou inspirací pro ty, kdo chtějí svým dětem pořídit vkusně vypadající nábytek.

Foto: Novinky

Děti si mohou vyzkoušet posezení na oblíbených platových židlích od Vernera Pantona. Jednoduchý dřevěný dětský nábytek představuje Flip Flap.

„V poslední době jsme svědky boomu s nápaditým a stylovým designem a potřebami určenými dětem,” říká ředitelka festivalu Tereza Bruthansová.

„Dokonce i slavný milánský týden designu Salone del Mobile v loňském roce uspořádal vůbec poprvé pod svými křídly Kids Design Week. Tvorbě pro děti se stále více začínají věnovat jak návrháři zaměření na dospělé, tak dokonce i lidé původně působící v úplně jiných oborech. Stejný fenomén můžeme pozorovat i v České republice,” uvedla Bruthansová.

V kurzu jsou retro nafukovací hračky v moderním pojetí

Na veletrhu nesmí chybět české ikonické nafukovací hračky Libuše Niklové, stejně tak i ty z dílny současných designérů včetně manželů Kozových a Jana Čapka.

Slavná česká designérka hraček Libuše Niklová je jednou z mála návrhářek, které daly dětským hračkám světový věhlas. Její gumové figurky a nafukovací zvířátka nesmí chybět na žádné přehlídce kvalitního designu pro děti.

Foto: Novinky

Na festivalu nechybí proslulý český nafukovací nábytek od Fatry.

Z předních českých designérů se na festivalu představuje designérská dvojice Jerry a Anna Kozovi se svými proslulými odrážedly. Designérka Lucie Koldová, nositelka ceny Czech Grand Design na festivalu představuje návrh dětské postýlky pro nejmenší.

Foto: Novinky

Velkou prezentaci plastových stoliček ve tvaru zvířátek předvedl Magis. Zajímavé kousky nabízí i Tokvído.

Za pozornost stojí i kolekce tapet od Lavmi, celoodpružená dřevěná odrážedla Re pello či české papírnictví Papelote s produkty pro školáky. Na festival můžete zajít i pro látky a dečky s potisky zvířátek a pohádkových bytostí.

Foto: Novinky

Severský design na festivalu reprezentuje Nordic Day.

Součástí festivalu je i doprovodný program pro děti. Lektorky vedou dílnu inspirovanou knížkou D.E.S.I.G.N. Děti se tak mohou proměnit v designéry, lektorky je provedou všemi částmi designérské práce.

Dětský prodejní festival probíhá do 10. dubna ve Ville Pellé v pražské Bubenči. Ve čtvrtek, pátek a sobotu je otevřeno od 10 do 19 hodin, v neděli jen do 18 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám