Úkolu rozšířit dům se ujali architekti z ateliéru McBride Charles Ryan. Za čelní část domu, jejímuž interiéru dominuje květinový koberec a bílá výmalba stěn, přidali velkou sytě červenou kostku. Ta je nyní srdcem celého komplexu. Sem je nově umístěna kuchyň fungující jako most mezi tradiční, původní částí domu a mezi hravou přístavbou.

Každý mrak má stříbrný okraj, praví anglické pořekadlo. Přístavba vypadá jako jeho doslovné ztvárnění.

Každý mrak má stříbrný okraj, praví anglické pořekadlo. Přístavba vypadá jako jeho doslovné ztvárnění.

FOTO: John Gollings

Stěny přístavby jsou prodlouženy dopředu, aby v horkých letních dnech zastiňovaly její interiér.

Stěny přístavby jsou prodlouženy dopředu, aby v horkých letních dnech zastiňovaly její interiér.

FOTO: John Gollings

Kuchyňská část vzbuzuje dojem, jako by byla složena z dětské stavebnice. Umocňuje ji vzhled stěny, jež směřuje do dalšího prostoru a je plná poliček, výklenků a nik. Ty totiž vypadají jako otvory po několika kostkách, co někdo vyjmul z hladké červené stěny.

Na sytě červenou kostku kuchyně navazuje společenský prostor tvarovaný do podoby mráčku.

Na sytě červenou kostku kuchyně navazuje společenský prostor tvarovaný do podoby mráčku.

FOTO: John Gollings

Stěna kuchyňské části vypadá jako zeď ze stavebnice, z níž kdysi vyjmul několik kostiček.

Stěna kuchyňské části vypadá jako zeď ze stavebnice, z níž kdosi vyjmul několik kostiček.

FOTO: John Gollings

Za kuchyňskou část stavby pak architekti připojili vyloženě hravý prvek určený pro chvíle společného jídla, zábavy, odpočinku a uvolnění. Celý prostor je vytvarován do podoby mráčku, tak jak jej na svých obrázcích malují děti. Tento prvek je vidět pouze ze zahrady, eventuální architektonické puristy při pohledu z ulice proto nijak neuráží.

Čelní fasáda domu zůstala beze změn. Směrem do ulice se tedy dům tváří jako původní stavba vytvořená v edvardovském stylu.

Čelní fasáda domu zůstala beze změn. Směrem do ulice se tedy dům tváří jako původní stavba vytvořená v edvardovském stylu.

FOTO: John Gollings

Pro původní část domu je charakteristická bílá výmalba a exoticky vyhlížející černý koberec s motivem květin.

Pro původní část domu je charakteristická bílá výmalba a exoticky vyhlížející černý koberec s motivem květin.

FOTO: John Gollings

Mráčková stavba má stranu směřující do zahrady celou vyplněnou dvojsklem a vychází se tudy na terasu volně pokračující bazénem. Vedle stěny kuchyně jsou pak umístěny ještě jedny celoskleněné dveře, díky čemuž lze prostor snadno větrat proudícím vzduchem.

Do mráčkové přístavby se vstupuje buď z terasy, nebo prosklenými dveřmi vedle kuchyně.

Do mráčkové přístavby se vstupuje buď z terasy, nebo prosklenými dveřmi vedle kuchyně.

FOTO: John Gollings

Stříbrný okraj mráčku má na svědomí vlnitý plech, jímž je pokryt.

Stříbrný okraj mráčku má na svědomí vlnitý plech, jímž je pokryt.

FOTO: John Gollings

Jak architekti sami vysvětlují, mráček funguje coby prvek pro pozitivní naladění rodiny. Je to přesně ten mráček, který má - podle anglického pořekadla „every cloud has a silver lining“ - onen stříbrný okraj, jenž je vždy nositelem naděje.

Přístavba pokračuje do zahrady terasou, na níž navazuje bazén.

Přístavba pokračuje do zahrady terasou, na níž navazuje bazén.

FOTO: John Gollings

Dům má po připojení přístavby celkem 220 čtverečních metrů, z čehož nové prostory představují sedmdesát čtverečních metrů.