Hlavní obsah

Sloučením dvou bytů získali luxusní byt s terasou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovně založená rodina si splnila sen – získala prostorný byt v centru hanácké metropole. V Olomouci bydleli její členové už dříve, ale v menším bytě a na okraji města. Nyní mají malebné centrum města s historickými památkami na dosah.

Foto: www.modernibyt.cz

Jídelnu zkrášluje závěsné stropní svítidlo Confusione zhotovené ze stočených drátů. Podlaha je z běleného kartáčovaného dubu s katrováním a je vyhřívaná.

Článek

Mnoho lidí z center velkých měst prchá někam na předměstí, a zvlášť když mají malé děti. U vás je to naopak.

Město známe důvěrně. S manželem jsme zde vyrůstali, ale oba spíš na okraji města. Víme, co to obnáší, a v přírodě se pohybujeme hodně. Poměrně dost času trávíme i na venkově a často také jezdíme s manželem na delší služební pobyty do zahraničí. A když jsme tady, jsme moc rádi právě zde, kde je vše, co potřebujeme, blízko.

Foto: www.modernibyt.cz

Dubový stůl je doplněný plastovými jídelními židlemi Gliss (Pedrali).

Hledali jste původně velký byt ve starém domě, který jste si chtěli upravit?

To ne. Docela nám vyhovovala možnost sloučení dvou bytů, která se naskytla v tomto novém developerském projektu, kde nejsou jen byty, ale také komerční prostory. Podařilo se vytvořit dostatečně velký byt, který odpovídá našemu životnímu stylu.

Foto: www.modernibyt.cz

Odpočinkovou zónu osvětluje stropní svítidlo značky Eco-design. Centrem je dvoudílná kožená sedací souprava Linato a křeslo Wave. Je doplněna stolkem ve vysokém lesku z patinovaného kovu.

Potřebovali jsme také garáž pro dvě auta, a protože jsme v nejvyšším patře, neobešli bychom se ani bez výtahu a klimatizace. Dalším kritériem při výběru byla prostorná terasa. Ta je naprosto úžasná. Je to vlastně letní obývací pokoj i s koupelnou, má zhruba 70 m2. Je vybavena venkovní sedací soupravou a sprchou.

Foto: www.modernibyt.cz

Kuchyňská sestava nábytku je zhotovená z MDF desky lakované do vysokého lesku a vybavená elektricky ovládanými výsuvy. Doplňují ji pracovní deska z bílého corianu a spotřebiče v bílé barvě včetně digestoře. Zajímavé je difuzní nasvícení pracovní desky.

Měli jste jasnou představu také o interiéru?

Jak se to vezme. Chtěli jsme něco jednoduchého, moderního, v decentních přírodních tónech, ale příliš konkrétní představu jsme neměli. Návrh vzešel od designéra Vladana Běhala, s nímž jsme se znali a viděli jsme jeho realizace, které nám byly blízké. Při práci s ním jsme získávali jasnější kontury cíle a naše konkrétnější přání se klubala na povrch pozvolna.

Foto: www.modernibyt.cz

V pracovně kraluje kožená rozkládací pohovka MaxDivani pro příležitostné spaní. Stěna je obložena štípaným kamenem a doplněna praktickým vzdušným nábytkem a policemi z technické hloubkově kartáčované smrkové dýhy namořené do tmavého odstínu.

Důraz jsme kladli také na dostatek úložného prostoru a na některé detaily. Například Pavel si přál mít ve sprše velkou hlavovou sprchu a já zase preferovala ruční. Máme obě. Také trval na instalaci datového rozvaděče, který umožňuje například ozvučení celého interiéru. Nejraději by měl televizi i v koupelně.

Foto: www.modernibyt.cz

Stůl v pracovně vznikl rafinovaným prodloužením police z masivního kartáčováného dubu.

Bílá barva je zřejmě vaší favoritkou?

Ano. Hledali jsme dokonce i bílé spotřebiče. Designem nás nejvíce oslovila značka Bosch. Bílá je i digestoř, pracovní deska a skleněné kryty klimatizace. Přáli jsme si hodně světla a bílé barvy. Zvolili jsme nábytek v bílém lesku, který se nám moc líbí stejně jako teplé odstíny šedé barvy. Rozhodně jsme ale nechtěli, aby interiér působil studeným dojmem.

Foto: www.modernibyt.cz

Ložnici dekoruje torzo ženského těla z litého patinovaného bronzu. Postel je zhotovena na míru a dole po bocích jsou integrované skryté zásuvky. Skříňka je také vyrobena podle návrhu designéra na míru z technické hloubkově kartáčované smrkové dýhy.

K navození útulné atmosféry domova přispívá i krb, užíváte si ho?

Příležitostně ano. Původně jsem chtěla krb plynový, protože mi připadal nenáročný na obsluhu, ale plyn sem není přiveden. Lihový krb jsem zavrhla hned, protože s ním nemám dobré zkušenosti – vždy byl nepříjemně cítit. Nakonec jsem ale ráda za klasický krb, který je moc fajn.

Interiér příjemně doplňují a pocitově zateplují i polínka dřeva připravená k topení. Kousek přírody sem vnášejí také stěny obložené drobnými kamínky. Manžel si ale víc než krb užívá muziku. Je nadšený z hudebního systému Bang & Olufsen.

Foto: www.modernibyt.cz

Koupelna je vybavena akrylátovou vanou Vero, sprchovým koutem Hüppe s termostatickou baterií, umyvadlem Catalano a otopným tělesem Zehnder. Dlažba je v dekoru Toscana Antracita a stěny upravené betonovou stěrkou Oikos.

Chybí vám tady něco?

Asi bych uvítala ještě větší šatnu, ale vzhledem k tomu, že máme i komoru, tak je úložného místa dost. Máme potravinovou spíž i technickou místnost. Postupně jsem ale dospěla k názoru, že volba bílého dřezu z corianu nebyla tím nejmoudřejším rozhodnutím. Abych ho udržela stále pěkně bílý, mohu na něm nechat ruce. Příště bych své zaujetí pro bílou barvu tlumila, bílý dřez bych už nechtěla.

Foto: www.modernibyt.cz

V teplých dnech může rodina využívat 70 m2 velkou terasu jako další obytný prostor.

Chystáte se něco změnit nebo čeká ještě něco na dodělání?

Je to zvláštní, ale náš syn Jáchym nechce spát na posteli nahoře. Mysleli jsme si, že bude nadšený jako většina dětí, ale není. Proto se chystáme jeho pokoj upravit. Lůžko bude mít dole.

Foto: www.modernibyt.cz

Dětský pokoj osvětluje závěsné stropní svítidlo Zephir. Pracovní stůl je doplněn židlí Gliss potaženou kůží.

Jinak zatím nic dalšího neplánujeme. Jsme tady moc spokojeni, jen Pavel si někdy stěžuje, že si nemá čas byt pořádně užívat. Je pracovně hodně vytížený.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám