Hlavní obsah

Budíky už i skáčou a imitují svítání

Právo, Karolina Černá

Moderní budík nejen ukazuje čas a zvoní ve stanovenou hodinu, ale dokáže toho daleko více! Na trhu můžeme vybírat podle osobních preferencí budíky bateriové, do sítě nebo mechanické. Někdo má raději čas ukazovaný v digitální podobě, jinému vyhovuje budík ručičkový.

Foto: POWERBALL

Budík Tocky Touch během alarmu seskočí z nočního stolku, odkutálí se z dosahu a bude se zvukově projevovat, dokud ho nevypneme. Jeho součástí je mikrofon pro nahrání vlastního hlasového povzbuzení, umožňuje i nahrání MP3 skladeb. Cena 1360 Kč.

Článek

Existují ale takové budíky, jejichž mechanismus pohání např. voda. Další zase promítají během buzení přednastavený čas na strop, takže už vleže máme jasný signál o času ke vstávání.

Do řady moderních budíků si můžeme podobně jako do iPodu nahrát hudbu podle vlastního výběru nebo námi namluvené ranní povzbuzení – ve stanovenou hodinu se záznam spustí.

Foto: DEDRA

Barevné retro budíky evokují svými vzory na ciferníku 60. léta. Kovový budík, výška 13 cm. Cena 199 Kč.

Některé přístroje fungují také jako lampa, měřič teploty, kalendář. Pro nostalgické spáče jsou tu retro budíky různých tvarů a barev, pro ty hravější pak budíky, které vyskočí z nočního stolku nebo hlasitě kvákají.

Foto: ELECTRO WORLD

Modelem poháněným netradičně vodou je budík Orava BD-502. Vedle času ukazuje i datum a vnitřní teplotu. Cena od 499 Kč.

Foto: VINIS

Dětský budík motorka Harley-Davidson potěší i velké kluky. Cena 1105 Kč.

Foto: ENTRADA

Tahle ranní žába dál doskáče – budík, který budí kvákáním. Materiál: kov, akrylát, cena 690 Kč.

Foto: PHILIPS

Rádio budík probouzí hudbou, má vlastní projekční systém hodin a funkci alarm. Cena 765 Kč.

Foto: HODINY-BUDÍKY

Budík napodobující přirozené svítání bez ohledu na zimní či letní měsíce nebo zatažené žaluzie. Způsob alarmu volíme mezi systémy rádio, klasický alarm a 4 různé zvuky přírody: zpěv ptáků, žab, déšť a vítr. Cena 1595 Kč.

Foto: CONRAD

Tento budík umí časový údaj promítnout v červené barvě na strop. Zároveň zaručí probuzení díky příjemnému světlu (efekt východu slunce a zvuků přírody). Východ slunce lze spustit 30, 45, 60 nebo 90 minut před samotnou dobou buzení. Cena 1205 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám