Hlavní obsah

Dřevěný domeček na kolech v sobě ukrývá moderní domov

Novinky, Bohumila Kunertová

Každý jednou touží vylétnout z rodného hnízda a pořídit si vlastní bydlení, nejinak na tom byli i mladí manželé Malissa a Chris Tackovi. Oba se shodli na tom, že k životu nepotřebují velký prostor, chtěli spíše menší, ale útulné bydlení. A aby bylo přesně podle jejich představ, rozhodli se ho postavit sami.

Foto: Profimedia.cz

Mladí manželé si vlastnoručně postavili malý domeček a vybavili si ho dle svých představ.

Článek

Manuálně zruční lidé mají velkou výhodu, ne každý by ale byl schopen postavit si vlastními silami rovnou dům. Manželé Tackovi se ale úkolu zhostili s vervou a výsledkem je dřevěný domeček na kolech, který si nejen do detailu navrhli sami, ale také si ho vlastnoručně postavili.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Domku nic nechybí, má obývací pokoj, kuchyň, koupelnu i ložnici.

Praktické předpoklady ke stavbě přitom moc nemají. Malissa se zabývá 3D návrhy a její manžel pracoval jako grafik a fotograf. Ať je to jak chce, po sedmiměsíční práci byl na světě "domeček" se všemi vymoženostmi o rozloze 15 metrů čtverečních.

Foto: Profimedia.cz

Velkou pozornost věnovali manželé i nezbytným dekoracím.

Přes jeho malé rozměry ale uvnitř najdete všechno potřebné - kuchyň, obývací pokoj, koupelnu a samozřejmě ložnici. Součástí domu jsou i čtyři solární panely a velká nádrž na vodu, uvádí server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Ve vyvýšeném patře se nachází útulná ložnice, vešly se i malé skříňky.

Jak manželé říkají, život v tak malém domě jim rozhodně nevadí. "Největší výhodou jsou velmi nízké náklady hlavně po tom, co jsem přišel o práci. A malý prostor nám nevadí, jako pár nás tento domov stmelil a jsme na sebe milejší," dodává Chris.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám