Komplex obsahuje hlavně apartmány, ale i kancelářské a obchodní prostory a dvě mateřské školky. Jeho zajímavé fasády a nádvoří vznikly s ohledem na okolí stavby.

Na architektonickém řešení celého komplexu - obytného bloku spolupracoval Peter Ebner (ze studia Peter Ebner und Friends) se studiem Hild + K, studiem 03 Architekten a architektem Stefanem Forsterem.

V blízkém okolí vzniklo dětské hřiště. Obyvatelé tak mohou na děti z balkonů kdykoli dohlížet.

V blízkém okolí vzniklo dětské hřiště. Obyvatelé tak mohou na děti z balkónů kdykoli dohlížet.

FOTO: Paul Ott

Stavba má tvarově nevšední prolamované balkóny s kubistickými rysy. Jednotné omítnuté povrchy stěn se v závislosti na světle a denní době jeví v šedé či bílé barvě a působí jako polámané. Architekt uvažoval o omezené užitečnosti úzkých balkónů a rozhodl se obyvatelům venkovní prostor zvětšit.

Jednotlivé místnosti v bytech jsou často odděleny jen skleněnou stěnou.

Jednotlivé místnosti v bytech jsou často odděleny jen skleněnou stěnou.

FOTO: Paul Ott

Ebner tak vytvořil moderní bydlení podle svých představ, které má nabídnout maximum světla a prostoru k relaxaci. To může znít jako samozřejmost, ale bohužel to není příliš běžné.

Dlouhé řady oken zdůrazňují fasády, všechna okna jsou otevíratelná. Architekt sice mohl zvolit elegantnější integrované pevné zasklení, ale chtěl nabídnout obyvatelům možnost maximálního provzdušnění interiéru.

Díky velkým balkonovým dveřím je interiér maximálně provětlen.

Díky velkým balkónovým dveřím je interiér maximálně prosvětlen.

FOTO: Paul Ott

Byty jsou navrženy jako velmi otevřené prostory. I bloková zástavba, jako je tato, tak podle architekta může nabídnout uvnitř velkou variabilitu.

Nákres stavby prozrazuje propojení budov.

Nákres stavby prozrazuje propojení budov.

FOTO: Paul Ott

Projekt byl letos dokončen a má celkem 25 560 m² podlahové plochy. Pro bydlení v něm vzniklo 78 jednotek.