Hlavní obsah

Umakartová kuchyňská linka v přestrojení

Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V panelovém bytě se běžně setkáme s umakartovou kuchyňskou linkou, která byla produktem 70. let. Její vzhled se dnes už málokomu líbí. Není divu, že si majitelé přejí změnu.

Foto: TRACHEA

Digitální tisk dovolí téměř nemožné... Vybrat si můžeme motiv z fotografie nebo jakoukoli grafiku. Jemné motivy květin jsou to pravé pro romantickou duši.

Článek

Možnosti jsou v podstatě dvě: kompletní výměna kuchyňské linky, nebo její repase jinou cestou.

První varianta je výrazně dražší, počítejme s vybouráním původní sestavy, stavebními úpravami, investicemi do návrhu, nových materiálů a kuchyňského vybavení. Je to řešení vhodné v případě, že nám původní dispozice a velikost linky nevyhovují a my potřebujeme radikální změnu.

Foto: TRACHEA

Původní umakartová kuchyně není žádná krasavice. Čelní dvířka jsou nudně šedá, nehezký je i obklad za linkou.

Varianta druhá: jestliže je ale místo na vaření dostačující a nám se nelíbí jenom vzhled kuchyně, vyměníme nejvíce viditelné plochy, tedy čelní dvířka.

Linka třikrát jinak

Kuchyně, která prošla proměnou, má délku příjemných 2,5 m, adekvátní úložné prostory i pracovní plochu. V domácnosti bydlí pouze dvě osoby, a tak častý požadavek na zvětšení kuchyně nebylo nutné naplnit. Navíc korpus linky byl ve výborném stavu. Majitelka se rozhodla pouze pro výměnu čelních dvířek a obkladu za linkou.

Foto: TRACHEA

Kuchyň se rozpohybovala díky vlnitému dekoru. Svěží design jí prospěl.

Pro inspiraci a snazší rozhodování jí firma vyšla vstříc a mohla si vyzkoušet a porovnat tři různá provedení potištěných dvířek. Nakonec dala přednost svěžímu odstínu v kombinaci zelená a bílá, obklad za linkou nahradil dekorativní panel rovněž v hladkém provedení. K otevírání dvířek je použit systém dotykového otevírání.

Kuchyně za hubičku

K dispozici je přes 60 typů frézovaných foliovaných dvířek: od hladkých po taková, jejichž povrch zdobí jemné linky a tvary nebo originální plastické frézování. Vybrat a vsadit nová dvířka do daného stylu interiéru není těžké.

K dispozici je 80 druhů fólií, které se prodávají v pěti tematických řadách: 1/STANDARD - dekor dřeva, 2/ TRENDY - moderní a barevné desky, 3/ TRENDY - lesklé povrchy, 4/ TRENDY - matné povrchy, 5/ řada TRENDY EXCLUSIVE (nabízí originální dekory, např. atraktivní okapu světlou a červený papyrus, broušený nikl aj.). Cena za 1 m2 dvířek se podle použité fólie pohybuje od 1800 Kč.

Foto: TRACHEA

Abstraktní motivy v geometrických tvarech podpoří Interiér v moderním stylu. Barevně lze zkombinovat s odstínem stěn, podlahové krytiny, sedacího nábytku i bytových textilií.

Novinkou, zejména pro mladé kreativce, je individuální povrchová úprava - digitální potisk Overface. Na hladkých dvířkách nebo dekorativních panelech tak můžeme mít naši oblíbenou fotografii (předloha musí být v určité tiskové kvalitě) nebo zajímavou grafiku. Když nemáme svoji předlohu, nevadí. Výběr potisku na laminované či dýhované desky je i tak pestrý.

Reklama

Související témata:

Související články

Sklo v mnoha podobách rozsvítí interiér

Sklo nás provází víc než tisíc let, ale až v poslední době umožňují nové technologie vyrobit ho dokonale čisté a čiré. Přítomnost skla si díky tomu často ani...

Rychlé a levné proměny kuchyňské linky

Původní kuchyňskou sestavu lze šikovně repasovat a dát jí úplně nový vzhled. Důležitá jsou hlavně čelní pohledová dvířka, která jsou nejvíce vidět a určují...

Výběr článků

Načítám