Hlavní obsah

I odpadkové koše mohou být designové a luxusní

Právo, Karolina Černá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S košem na odpadky si většinou nespojíme pojmy jako design a luxus. Přesto existují takové, které tato slova naplňují až po své stříbrné víko z nerez oceli. Odpovídá tomu ovšem i jejich cena.

Foto: BRABANTIA

Odpadkový koš Touch Bin se sklápěcím víkem z tvrzeného plastu, které stačí lehce stisknout a otevře se. Cena od 900 Kč.

Článek

Ačkoli odpadkovému koši náleží úloha schovávat věci, jichž se chceme zbavit, sám může vypadat úhledně. Vybírat můžeme z různých tvarů inspirovaných praktickým využitím (rohové koše) nebo retro stylem.

Foto: HAILO

Designový rohový odpadkový koš. Cena 1717 Kč.

Foto: BRABANTIA

Retro odpadkový koš ve vínové barvě. Cena od 900 Kč podle velikosti.

Designové modely mají např. tvar doutníku, rakety nebo kosmického robota ve stylu 2. poloviny 60. let minulého století. Menší kosmetické koše se vyrábějí bez víka, naopak ty větší na odpadky z domácnosti mají velmi těsná, přitom lehce otvíratelná a zavíratelná víka. Navíc jsou opatřeny praktickým pedálem, takže se nemusíme ke koši ohýbat.

Foto: KELA LINE

Kosmetický koš Forest Decor Akát. Cena 755 Kč.

Foto: BLOMUS

Odpadkový koš Casa z nerez oceli. Cena 3975 Kč.

Z materiálů, z nichž jsou odpadkové koše vyrobeny, vítězí nerez ocel, zřídkakdy plast. Ceny se u designových kousků pohybují i kolem 10 000 Kč, vždy ale záleží na velikosti a objemu koše. Barva koše se může přizpůsobit interiéru, aby se v něm úkryt pro odpadky tzv. ztratil.

Foto: BRABANTIA

Akce Colour Your Bin neboli Obarvi si svůj koš umožňuje lidem vybrat si ze vzorníku 200 barev a nechat si svůj koš nabarvit podle vlastních představ. Cena 9750 Kč.

Foto: HAILO

Klasický nerezový pedálový koš. Cena 898 Kč.

Foto: WESCO

Luxusní nášlapný retro odpadkový koš ve tvaru rakety z lakované nerezové oceli. Cena 7060 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Na co myslet při vybavení dětského pokoje

Samostatnou místnost, vyčleněnou jako dětský pokoj, dnes považujeme za samozřejmost. Déle ale trvalo, než získal naši odpovídající pozornost. Jeho vybavení...

Pasivní dům se chová přirozeně a logicky

Kdo bydlí v kvalitně postaveném pasivním domě, potvrdí, že jeho roční výdaje za energie jsou malé. Je to dům, který funguje soběstačně, je „chytrý“ a chová se...

Výběr článků

Načítám