Hlavní obsah

Mlýnky na koření v elegantním designovém provedení

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mlýnky na koření by neměly chybět v žádné domácnosti, zejména když chceme mít v kuchyni po ruce voňavé, čerstvě namleté koření. Vyrábějí se v mnoha provedeních - skleněné, nerezové, dřevěné, keramické i plastové a vždy doplní stůl i kuchyň.

Článek

Základem mlýnku je mlecí ústrojí buď z plastu, vhodné téměř pro všechny druhy koření včetně soli. Nerezové ústrojí je odolnější a ideální na koření, ale ne na mletí soli. Nerezová ocel by pod vlivem agresivní soli začala totiž časem rezivět.

Vrcholem kvality jsou mlýnky Peugeot. Kompletují se ručně a jejich spolehlivost výrobce garantuje celoživotní zárukou na mlecí mechanismus. Hrubost mletí u nich lze nastavit utažením korunky. Mlýnky vybavené systémem Select nabízejí šest přednastavených hrubostí mletí - od jemného prášku po pořádné kusy pepře.

Aktuální kolekce mlýnků se vyznačuje variabilitou designů a provedení. K mání jsou mlýnky dřevěné, ocelové, postříbřené mincovním stříbrem, akrylátové, lakované, klasických i moderních tvarů, elektrické na baterii nebo napájené ze sítě. Záleží jen na našem vkusu a stylu kuchyně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám