Hlavní obsah

Na veletrhu Tendence najdete inspiraci v oblasti stolování i moderní svítidla

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z největších veletrhů interiéru a designu u nás potrvá celý víkend. Pokud hledáte inspiraci pro zařízení svého bytu či domu, zkuste zavítat třeba právě na veletrh Tendence.

Článek

Letošní ročník nabízí třeba inspiraci v oblasti stolování, doma si pak můžete zkusit naaranžovat stůl podle vzoru odborníků. Na veletrhu je věnována celá hala oblasti stolování, dekorací, bytového textilu a osvětlení. Sekce nábytku, pak představuje široký průřez různými interiérovými styly.

V kurzu jsou přírodní materiály

Veletrh prozrazuje, že v budoucnu budou v kurzu hlavně přírodní materiály, vlna, bavlna. V designu kuchyní bude vládnout obložení tvrdým dřevem, které se objevuje jako favorit i v podlahovinách.

Čeští výrobci sází na kvalitu

Pro návštěvníky nabízí veletrh Tendence nabídku různorodého vybavení do interiérů a to jak domácích, či komerčních. Čeští výrobci se prezentují s tradičně kvalitními výrobky.

Setkáte se tak s lidovými dekoračními předměty, kvalitní dveře z bukového dřeva prezentuje truhlářství Martin Čuda a najdete zde i prezentační stánek firmy Qubus designéra Maxima Velčovského.

Z českých výrobců zaujala také firma Art-Style, která je autorem jedinečné lidové skříně. Přes víkend si tak můžete tento světový unikát prohlédnout, jde o skříň, která aspiruje na zapsání do Guinnessovy knihy rekordů jako nejvyšší skříň světa. O tomto českém skvostu čtěte zde.

Soutěž prostřený stůl je inspirací pro návštěvníky

Zajímavostí letošního ročníku je soutěž Prostřený stůl a Okno v interiéru. Obě soutěže jsou neoddělitelnou součásti Tendence již řadu let.

Soutěž Prostřený stůl má za úkol inspirovat návštěvníky v oblasti stolování, ukázat jim různé styly, představit nové trendy, netradiční a nápadité aranžování jídelních stolů pro různé příležitosti.

FOTO: Tendence

Soutěž Okno v interiéru se týká aranžmá předem připravených dřevěných rámů imitující okno. Soutěžící mají za úkol originálně naaranžovat tato okna s ohledem na funkčnost a vhodně zvolený materiál.

Následně je u obou soutěží hodnocena originalita, kreativita a celková estetická úroveň, volba materiálů a jejich vzájemný soulad a samozřejmě také respektování současných světových trendů v oblasti zařizování interiérů. Prostřené stoly a Okna v interiéru si můžete na veletrhu prohlédnout v zadní části haly č.1.

Součástí veletrhu je také soutěž o top design. Pro tuto soutěž je vyčleněna plocha v sekci designu a návštěvníci veletrhu vybírají designově nejpovedenější exponát veletrhu. Soutěž In Light pak je přehlídkou klasických i moderních svítidel.

Veletrh se koná od od 10.9. do 13.9. v Praze PVA Letňany, otevřeno je od 10 do 18 hodin, v neděli jen do 16 hod. Plné vstupné vás vyjde na 150 Kč, od 14 hodin zaplatíte jen 120 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám