Hlavní obsah

Bytové doplňky s erotickými motivy malíře Gustava Klimta

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud marně hledáte bytové doplňky, které by se staly perlou a dominantou vašeho interiéru, tak pro vás máme zajímavý tip. Jsou jím interiérové kousky inspirované díly slavného secesního umělce Gustava Klimta. Něžná erotika, která je jeho obrazům vlastní, tak vdechne duši každému nudnému interiéru.

Článek

Klimtovo dílo je kombinací symbolismu a působivých byzantských rysů. K secesnímu stylu přispěl zcela osobitým a nenapodobitelným přístupem.

Erotická nálada k těmto motivům patří

Jeho obrazy mají zvláštní erotickou náladu. Častými náměty jeho děl byly polibky, něha a milování. Nevyhýbal se ani lesbické lásce, jedním z jeho nejslavnějších děl je obraz s názvem Vodní hadi, jde o dvě ženy se vzájemně propletenými těly.

Fandové jeho obrazů oceňují jemnost a preciznost malby. Smyslnost a fantasie, která z těchto děl čiší vykouzlí v každém interiéru nenapodobitelnou atmosféru.

Klimtovy obrazy jsou plné erotiky, Freudovo učení o podvědomí a lidské sexualitě, které se v jeho době již rozvíjelo, na něj zřejmě silně zapůsobilo.

Klimta sexualita velmi zajímala, jeho tvorba je plná náznaků i výrazných linií, rozpuštěných vlasů, květin a geometrických vzorů.

Obrazům, kterými se dnes inspiruje řada výrobců nábytku a textilií, dominují křivky, spirály a žensky oblé tvary. 

Svými obrazy Klimt budil i pohoršení u kritiků, maloval totiž obyčejné dívky z ulice, musel se proto později věnovat cudnějším výjevům, a tak jsou jeho obrazy plné tajemného erotického napětí.

FOTO: Novinky.cz, Prescogroup, iNetPrint

Bytové doplňky inspirované slavnými uměleckými díly jsou skvělým tipem na oživení a sjednocení interiéru a poklonou originálním kusům uměleckých děl.

Anketa

Líbí se vám interiérové kousky inspirované dílem Gustav Klimta?
Ano.
82,3 %
Ne.
17,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 458 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám