Hlavní obsah

Lampy ve tvaru nebezpečných hadů od designéra Ingo Maurera oživí každý interiér

Novinky, Kristýna Křížová

Lampy ve tvaru nebezpečných hadů jsou dalším z výstřelků designéra Ingo Maurera, který svými návrhy nepřestává šokovat veřejnost. Po vzoru hadů jsou také plně ohybatelné a v interiéru vypadají opravdu originálně. Seznamte se nimi.

Článek

Další ze zajímavých výstřelků designéra Ingo Maurera pobaví asi každého milovníka hadů, jeho lampičky je totiž připomínají vzhledem, tvary i funkcemi.

Hadovité osvětlení oživí každý interiér

Černí hadi se žlutou klikatou čárou či hadi v metalickém provedení pobaví asi každého. Z jejich tlamy vychází intenzivní proud světla, který ohnutím lampy zamíříte kamkoliv na požadovaný cíl.

Tyto technologicky dokonalé lampy nesou název AlizzCooper a Ingo Maurer je navrhl v podobě stolní lampy, lustru i stojací lampy. Interiér tak mohou zcela ovládnout hadi.

Ingo Maurer se narodil v Německu roku 1932, vystudoval grafický design a emigroval do Spojených států, kde pracoval jako designér v New Yorku a San Francisku. Později se pak vrátil do Evropy a začal vytvářet neuvětřitelné typy osvětlení.

Osvětlení by mělo být zábavné

Podle Ingo Maurera by tvary osvětlení měly hlavně bavit a přinášet lidem radost do života. Ve své tvorbě se toho drží, jeho návrhy rozhodně nenudí.

Designér Ingo Maurer svou tvorbou vyjadřuje i politické názory. Nedávno šokoval s originálním návrhem kondomu na žárovek, který je protestem proti zákazu prodeje mléčných žárovek. Více se o něm dočete zde.

Anketa

Umístili byste si takové osvětlení do interiéru?
Ano, líbí se mi.
25 %
Ne, je moc výstřední.
25 %
Ne, do mého domova se nehodí, ale je zajímavé.
25 %
Ano, jen pokud bych neměl/a jinou lampu.
25 %
Celkem hlasovalo 14392 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám