Hlavní obsah

Jak vkusně zařídit pestrý pokoj pro malou princeznu

Novinky, Kristýna Křížová

Vybavit pokoj pro malou princeznu není jednoduché, hlavně proto, že kýčovitých doplňků je opravdu přehršel. Jak mezi nimi vybrat kvalitní hračky a dekorace, které budou skvěle ladit se stylem princeznovského holčičího pokoje a neurazí? Máme pro vás inspiraci.

Článek

Při zařizování pokoje pro slečny se držte střídmosti, růžovou barvu sice dívky milují, ale má blízko ke kýčovitosti. Vzdávat se jí ale nemusíte, jen se vyhněte jejím křiklavým umělým odstínům a rozhodně neholdujte kombinaci růžové barvy a plastového materiálu.

Vyzkoušejte růžovou barvu v kombinaci s bavlněným materiálem, s manšestrem a nebojte se ani fleecových přikrývek v této romantické barvě. Barvy v dětském pokoji by měly být hlavně pestré a jasné, děti totiž nejdříve vnímají právě je. Hnědá nebo šedivá barva do dětského pokoje rozhodně nepatří. Výjimku tvoří jen dřevěný nábytek a tradiční hračky ze dřeva.

V předškolním věku už pomalu vybavujte pokojíček pracovním stolem a židlí, u mladších slečen by interiéru měl dominovat hlavně velký prostor na hraní. Pokud nechcete nakupovat všechno vybavení přesně na míru, zkuste vsadit na nábytek, který roste spolu s dětmi.

Na podlahu do dětského pokojíčku může přijít koberec, pro snadnější údržbu ale volte ten menších rozměrů, který můžete lehce vyprat v pračce.

Protiskluzová úprava koberce je praktická

Nezapomeňte u koberce zkontrolovat, jestli má protiskluzovou úpravu, pokud ji nemá, pořiďte si dodatečnou protiskluzovou vložku, která zabrání uklouznutí dítěte. Koberce s vysokým vlasem, které jsou letos trendy perte v povlaku na polštář nebo peřinu, vyhnete se tak případnému znečištění ostatního prádla vlasy koberce.

Stěny pokoje klidně vymalujte pestrými duhovými barvami, praktičtější ale bude chránit stěny látkovou rohoží, v dětském pokojíčku jsou to většinou právě ony, které nejvíc trpí znečištěním.

Výmalba pokoje profesionálem je vždy originální

Pokud chcete svému malému pokladu udělat radost a vyzdobit mu pokojíček barvami, můžete zkusit samolepy na stěny s pohádkovým motivem. Zajímavější variantou ale je, nechat si stěny pokoje vymalovat profesionálem. Výhodou je, že si můžete vybrat barevnost, motiv i styl výmalby a pokoj malé princezny tak získá na originalitě.

David Krňanský, který se výmalbou dětských pokojů zabývá profesionálně Novinkám prozradil, že pro výmalbu se používají akrylátové barvy, které jsou vodou ředitelné a rychleschnoucí. Jejich velkou výhodou je, že jde o barvy vodou omyvatelné. Jsou bez zápachu a malba podle Krňanského vydrží bez údržby v původním stavu řadu let.

Zajímalo nás, jak se o malbu starat, pokud děti ušpiní malbu jídlem nebo pastelkami. Stačí prý vzít houbičku a vodu, a všechno jde jednoduše smýt, žádná další péče není třeba.

Cena takové výmalby se odvíjí od náročnosti a barevnosti motivů, většinou se pohybuje v rozmezí  500  až 2000 Kč na m².

Při zařizování pokoje pro dívky popusťte uzdu fantasii a přizvěte na pomoc pastelové barvy. Dejte slovo romantickým dekoracím z krajky a výšivkám se zvířecími a pohádkovými motivy.

Reklama

Související témata:

Související články

Chytré květináče se zalévají samy

Květiny jsou radostí a ozdobou interiéru. Můžeme mít byt poloprázdný, ale rozkvetlá květina či košatá zelená rostlina nám prostor vždy zútulní. Pojďme pro ně...

Výběr článků

Načítám