Hlavní obsah

OBRAZEM: Moderní doplňky vytvoří interiér inspirovaný podmořským světem

Novinky, tnk

Nudně zařízený domov člověka po probuzení moc nepovzbudí, mnohem lépe se vstává do interiéru, který má jiskru. Nevšedními nápady designéři letos přímo hýří, a tak si můžeme zařídit třeba interiér, který svým vzhledem připomíná podmořskou říši. Máme pro vás tipy na zajímavé doplňky.

Článek

Základem interiéru inspirovaného podmořským světem je osvětlení. Měli bychom zvolit tlumenější světlo. Stěny pokoje laďte do modré nebo do zelené barvy, klasickou bílou výmalbou ale nic nezkazíte.

Dejte si záležet hlavně na stylových nábytkových kouscích. Při výběru nábytku vsaďte na futuristický design. Tvary v interiéru opakujte. Zkuste také zakomponovat mořské prvky (třeba nalezené mušle) do mozaikového obložení stěny.

Nechte vyniknout originální "mořský" nábytek

Najdete-li nábytkový kousek, který je mořským světem inspirován, nechte jej vyniknout - umístěte ho do centra místnosti a nezapomeňte jej náležitě osvítit.

Zkuste do interiéru zakomponovat i lampiony, budou v něm vypadat skvěle. Novinkou jsou světla, která imitují mořské tvory.

.: Stínítko vypadá jako medúza.foto: Kare

.: Nevšední křeslo á la mušle.foto: Aqua creations

.: Nenechte se mýlit, nejde o živočichy, ale o osvětlení na policích.foto: Aqua creations

Jako dekorace do podmořského interiéru se skvěle hodí pestrobarevné sklo, ať už půjde o duhové vázy, sklenice nebo šálky. Dejte si záležet, aby tvořily širokou paletu barev. Interiér pak vyplňte zelenými rostlinami.

Vsaďte na netradiční zástěny

Skvělého efektu dosáhnete za použití speciálních závěsných prvků, imitujících chaluhy či mořské hvězdice, které dělí prostor na jednotlivé zóny.

Na podlahu patří koberce v tmavších a tlumenějších barvách, skvěle bude vypadat koberec s motivem bublin nebo s rostlin. Zabodujete i s kobercem, který je letos nejvíc trendy - s vysokým vlasem, který připomíná trávník.

.: Vnitřní architektonické stavební a dekorativní elementy. Plastové díly, které připomínají rostliny, se mohou různě spojovat a propojovat a vytvářet kreativní obrazce připomínající řasy.foto:Novinky.cz, www.designpropaganda.cz

.: Zajímavou stěnu vytvoříte i s pomocí systému Airflake, sestávajícího se z obrazců z lisované plsti. Do prostoru ji umístíte na hliníkový podjezd.foto:Novinky.cz, Abstracta

Pokud se při zařizování interiéru nenecháme svázat konvencemi, můžeme si zařídit interiér, za který by se nestyděl ani kapitán Nemo. Fantazii se meze nekladou. Pro hosty bude návštěva u vás nevšedním zážitkem a budou se rádi vracet.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám