Hlavní obsah

Veletrh nábytkářských firem Mobitex začal v Brně

Právo, Jan Chmelíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Sériovou výrobu českých i zahraničních nábytkářských firem i nové nápady designérů a studentů představuje letošní veletrh Mobitex, který ve středu začal na brněnském výstavišti. Představí se zde 192 firem z deseti zemí, mezi nimi i renomovaní výrobci.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Lákadlem bude například projekt Technologie and Design, jehož cílem je ukázat, jak sladit bydlení s nejnovějšími digitálními audio- a videotechnologiemi. V projektu Designstory 08 dostanou prostor studenti designérských škol. Letos se podle kurátorky expozice Dagmar Koudelkové přihlásilo 21 škol nejen z Česka, ale i ze Slovenska a z Francie.

Čtvrtý ročník nekomerční přehlídky progresívního designu má téma bydlení očima dítěte, svítidla a dekorace. Uvidíte zde například kolekci svítidel od autorů z Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity.

Uvidíte práce mladých architektů i Thibaulta Desombrea

V pavilónu A1 najdete také práce současných mladých architektů v rámci projektu 4x30 – realizaci čtyř interiérů pro děti. Návštěvníci zde mohou posoudit také práce designéra Thibaulta Desombrea, který bude hostem odborné konference Design a Inovace – cesta k jedinečnosti.

Konferenci spolupořádá ji Asociace českých nábytkářů, podle jejíhož tajemníka český export nábytku v posledních třech letech sice roste pomaleji než import, obor však stojí na zdravějších základech než v minulosti. Tuzemské firmy totiž přestávají být pouhými levnými výrobnami pro zahraniční odběratele, ale stále více prodávají právě vlastní návrh a kvalitu. Jsou stále flexibilnější a dovedou lépe reagovat na přání zákazníka.

Veletrh Mobitex, který je ve středu určen jen odborníkům, otevře své brány nejširší veřejnosti od čtvrtka do neděle. Ve čtvrtek se také připojí veletrh Pro Dítě, oslovující především mladé rodiny, a také mezinárodní výstava rybářských potřeb Rybaření a Modely Brno – lahůdka s nabídkou plastových, kovových, dřevěných i papírových modelů, doprovázená halovými závody rádiem řízených modelů aut.

Celodenní vstupné je 140 korun, o víkendu poloviční, rodinné vstupné 140 Kč. Senioři nad 60 let budou mít v neděli vstup za 10 Kč.

Celodenní vstupné je 140 korun, o víkendu poloviční, rodinné vstupné 140 Kč. Senioři nad 60 let budou mít v neděli vstup za 10 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám