Hlavní obsah

Na veletrhu Mobitex v Brně poprvé expozice zaměřená na zahrady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní veletrh bydlení Mobitex, který se uskuteční od 26. do 30. března na brněnském výstavišti, letos poprvé nabídne expozici zaměřenou na zahradu a zahradní vybavení. Veletrhu zaměřeného na nové trendy i materiály ve vybavení obývacích či dětských pokojů, ložnic i kuchyň se zúčastní přes 190 firem z deseti zemí světa. Veletrh se koná společně s veletrhy ProDítě a výstavami Rybaření a Modely Brno.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Nový projekt Mobitexu nazvaný Garden4life představí zahradní nábytek, doplňky, svítidla, poradenská centra nebo architekty. Návštěvníci uvidí i projekt Technologie, jehož cílem je ukázat, jak sladit bydlení s nejnovějšími digitálními technologiemi. Doprovodný program obstará mimo jiné první den veletrhu konference na téma Design & inovace - cesta k jedinečnosti připravená Asociací českých nábytkářů a agenturou CzechTrade.

Mezinárodní veletrhy bydlení již tradičně zahajuje vybraná osobnost světového nábytkářského designu. V uplynulých letech se v Brně objevily designérské hvězdy, jako je François Bauchet, Eric Jourdan, Pascal Mourgue, Ronan Bouroullec, Arik Levy nebo loňský host MOBITEXu Peter Maly.

Letošním čestným hostem veletrhu bude Thibault Desombre. Z nejúspěšnějších jeho návrhů jmenujme alespoň židli Finn, která se stále prodává, kolekce ratanového nábytku Mondo a Capella, nebo svítidla Mama a Eole, přičemž Mama je v kolekci svítidel Ligne Roset bestselerem.

.: Židle od architekta a designéra Thibaulta Desombre

Mezi novinkami současné tvorby Thibaulta Desombre nemůžeme přehlédnout pianino Pleyel, a jdeme-li dál, zjistíme že vytváří kancelářský nábytek, kuchyně a koupelny, ale i prvky městského mobiliáře, koncepce výstav nebo návrhy firemních showroomů.

Svůj prostor dostanou i studenti českých i zahraničních designérských škol v expozici nazvané Designstory v pavilonu A1. Součástí budou i realizace čtyř interiérů na motivy dětského bydlení, navrhnuté mladými architekty v rámci projektu 4x30.

Podle pořadatelů se letos všech čtyř akcí zúčastní přes 400 vystavovatelů ze zhruba 15 zemí. Loni čtyřlístek akcí navštívilo přes 63 000 návštěvníků, letos odhadují návštěvnost mezi 65 000 až 70 000 lidmi.

Reklama

Související témata:

Související články

Veletrhy pro rodinu, bydlení a volný čas

V Pražském veletržním areálu v Letňanech ve čtvrtek 24. května začne soubor čtyř veletrhů se společným názvem For Family. Akce potrvá čtyři dny, do neděle 27....

Výběr článků

Načítám