Hlavní obsah

Osmý ročník art&interior začíná

Novinky, Eva Rajlichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Novinky developerských firem, neotřelé návrhy mladých českých designérů a trendy ve světovém designu - to vše bude od čtvrtka k vidění v pražském Veletržním paláci.

Článek

Veletržní palác hostí soubor několika výstav věnovaných modernímu designu nábytku, svítidel, interiérového vybavení i architektury - art V jejich rámci se návštěvníci seznámí i s novými počiny developerských firem.

I letos se představí to nejlepší z produkce vybraných špičkových firem a poslední novinky na českém i zahraničním trhu. Českému publiku se předvedou nová studia, která si úrovní a kvalitou dovážených výrobků nebo vlastní špičkovou produkcí vydobyla své místo mezi známými a renomovanými společnostmi.

"Velmi zajímavý bude například projekt Happy Home, který bude jakýmsi průvodcem po vybraných projektech pražských developerů. Návštěvníci budou mít možnost v rámci výstavy  také využít bezplatné autobusové linky. Ty  budou od pátku do neděle projíždět po označených zastávkách a umožní prohlídku nových bytových lokalit," upozorňuje PR manažerka výstavy Magdalena Vlastiborová.

K vidění budou i dva luxusně zařízené byty vybavené tak, aby vyhovovaly nárokům na moderní bydlení. Jeden z bytů připravila společnost Ranný Architects. Společnost Miele Center Stopka  zde mimo jiné bude prezentovat značku Armani Casa. "Bude to poprvé, co v Čechách budou veřejně k vidění tyto luxusní a krásné výrobky, " řekla Novinkám mediální zástupkyně společnosti Pavla Bártová.

Pro gurmány a nejen pro ně

Další novinkou je výstava Gurman Food Design. Tady uvidíte vše, co nějak souvisí s designem jídla, jeho servírováním, úpravami, náčiním k jeho úpravě či podáváním.

Výstava mapuje to nejlepší, co v Čechách za poslední léta vzniklo, připomíná  ikony designu vytvořeného pro  jídlo a stolování. Organizátoři slibují představit i celou řadu novinek.  Zároveň se jedná o pilotní projekt k výstavě většího rozsahu, která se uskuteční v následujícím ročníku art

Neotřele v Design Zone

Projekt Design Zone vyhoví zájemcům o avantgardní interiérový design, představí práce především mladých českých a slovenských designérů a návrhářů v poněkud netradičním aranžmá. Zároveň se zde budou prezentovat nové značky, myšlenky a trendy. Návštěvníci naopak mají příležitost se s těmito mladými autory seznámit, protože většina z nich se akce osobně zúčastní.

O výstavy je zájem, loni se přišlo podívat okolo dvaceti tisíc návštěvníků. "Dá se předpokládat, že stejný počet lidí se přijde podívat i letos," říká Vlastiborová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám