Hlavní obsah

V pražských Čimicích vyroste nové hřiště, v Bohnicích psí louky

Právo, Vít Hnízdil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Původní štěrkopísková plocha v Ouholické ulici v Praze-Čimicích se během příštích tří měsíců přemění v moderní sportoviště. Radnice osmé části totiž rozhodla o vybudování multifunkční herní plochy za téměř dva a půl miliónu korun.

Článek

„Volnou plochu mezi panelovými domy využívaly místní děti ke sportování, rozhodli jsme se dopřát jim opravdu moderní a bezpečné hřiště. Bude na něm položen povrch z lité pryže, chybět nebudou branky pro míčové hry a ochranné zábrany za nimi,“ řekl k modernizaci sportoviště starosta Prahy 8 Josef Nosek (ODS).

Multifunkční hřiště v Ouholické ulici bude určeno nejen pro fotbal, ale i pro florbal nebo basketbal. Podél hřiště nebudou chybět lavičky a odpadkové koše.

V Praze 8 vzniknou v příštích měsících také dvě nové psí louky. Mezi ulicemi Katovická a Ústavní v Bohnicích získají pejskaři poměrně rozsáhlé oplocené plochy.

„Čtvrtým rokem funguje ke spokojenosti pejskařů i veřejnosti první psí louka v Libni. Chtěli jsme vyjít vstříc i lidem z bohnického sídliště, dlouho jsme vytipovávali vhodnou lokalitu, až se nám ji podařilo najít mezi ulicemi Hlinická, Katovická a Ústavní,“ přiblížil starosta.

Součástí nových ploch v Bohnicích za 1,35 miliónu korun, vyhrazených pro pejskaře, bude šestnáct laviček. Obě psí louky budou dokončeny v průběhu června, tradiční akce Prahy 8 – Psí den a populární soutěž o Osmičkového voříška proto i počtvrté proběhnou na libeňské psí louce v ulici U Meteoru, a to v sobotu 16. května od 10.30 hodin.

Reklama

Související články

Seniorům v Praze 6 postavili hřiště

Chladné počasí doprovázené větrem ve středu 26. listopadu doprovázelo oficiální otevření prvního speciálního hřiště pro seniory pod širým nebem. Nákladem 4,3...

Výběr článků

Načítám